دکتر مقصود صفرپور

جراح و متخصص ارتوپدی و شکستگی
عضو انجمن جراحان ارتوپدی ایران
( بورد تخصصی )

لطفا جهت ارسال پرسش تصویر امنیتی را بازنویسی کنید
جهت مشاهده پاسخ، روی آناتومی مربوط به سوال خود کلیک کنید
موقع مطرح کردن مشکل و بیماری، سن و جنسیت و شغل خود را قید کنید چون بعضی بیماری ها در سنین خاص و در خانم ها یا آقایان و مشاغل خاص متفاوت است

پرسش جدید
انصراف
پرسش و پاسخ
شانه

سوال:

سلام اقای دکتر خسته نباشید میخواستم بدونم اگه زایده ی اکرومیون از نوع دوم باشه باید عمل بشه؟

جواب:

سلام اگر تایپ 2 اکرومیون بدون علامت باشد نیاز به کار خاصی ندارد ولی اگر به همراه ایمپینجمنت طول کشیده شانه باشد جهت درمان مشکل و جلوگیری از عود آن بهتره جراحی شود و قسمت اضافه برداشته شود.

موفق باشید.


سوال:

با عرض سلام و خسته نباشید من تقریبا سه ساله کتفم درد میکنه.دکترا امپینجمنت تشخیص دادن.اخرین مرحله ی درمانم که تقریبا دو ماه پیش بوده.30 جلسه فیزیوتراپی رفتم و تقریبا 2 ماه استراحت کامل داشتم.قبل این مرحله هم فیزیوتراپی و استراحت داشتم.بعد این مدت الان هم اگه میخوام دستمو بالا ببرم یا در بعضی از جهات کتفم درد میکنه.در ضمن کشتی میگیرم 25 سالمه.البته شاید دردش برای کارهای روزانم خیلی زیاد نباشه ولی بعد چند هفته تمرین دستم کلا از کار میوفته و من هم میخوام کشتی رو ادامه بدممیخواستم بدونم باید کتفمو عمل کنم یا راه درمانی دیگه ایم هست.

جواب:

سلام ایمپینجمنت یا اصطلاحا "گیر کردن" انواع داخل مفصلی و خارج مفصلی دارد و با توجه به شرح حال و سابقه فعالیت ورزشی شما این تشخیص خوبی است هر چند وقتی انقدر طول کشیده و مقاوم به درمان است حتما باید با رادیوگرافی ساده و ام آر آی برسی شود در صورتی که این مساله ناشی از تاندون های روتاتور کاف شانه باشد و آسیب جدی در ام آر آی وجود نداشته و از طرفی در عکس ساده لبه های تیز استخوان اکرومیون وجود نداشته باشد به روش غیر جراحی و استفاده از تزریق تاندونی قابل درمان است و فیزیوتراپی هم کمک کننده است ولی در صورتی که آسیب جدی تر باشد و یا درگیری داخل مفصلی مثل لبروم که در ام آر آی قابل تشخیص است وجود داشته باشد یا اینکه اکرومیون در عکس ساده به سمت تاندونهای روتاتور کاف برگشته باشد که باعث سایش و التهاب تاندونی شود نیاز به جراحی خواهد بود. در ضمن پارگی های لبروم بعضی وقت ها با صدای کلیک حین حرکت شانه همراه است.

موفق باشید.


سوال:

سلام آقای دکترمن 27 سالمه و شانه هام بدجور صدا میده انگار آدم آهنیم و زانو هام هم یکم کمتر چیکار کنم ؟؟

جواب:

سلام در صورتی که صداهای مفصلی با درد همراه نباشد مساله مهمی نیست و بخصوص در این محدوده سنی جای نگرانی ندارد چون بسیاری از این صداهای مفصلی موقع حرکت کردن مربوط به آزاد شدن گازهای داخل مفصلی می باشند که مشکل خاصی را ایجاد نمی کنند و بیشترین گاز آزاد شده دی اکسید کربن است ولی در صورتی که به همراه صدای مفصلی درد وجود داشته باشد علت زیادی را می توان مطرح کرد مانند آسیب غضروف مفصلی و آسیب تاندونی بخصوص در شانه و گیر کردن عضله یا تاندون در اطراف مفصل که البته با معاینه کامل و در صورت نیاز عکس برداری میتوان علت اصلی را پیدا کرد.

موفق باشید.

Back to top
بازو و آرنج

سوال:

سلام. من مرد 37 ساله هستم. دستم از ناحیه آرنج ترک خورد، حالا که خوب شده، موقع باز و بسته کردن، داخل آرنجم، یعنی قسمت نرم و بالا، سمت بدن، یک رگ یا تاندون موقع حرکت انگار که یک جایی گیر میکنه و یه حالتی مثل تیک زدن داره و بعد رد میکنه و دستم باز میشه، یه صدایی هم البته خیلی کم میده، این رو باید چکار کنم؟ تو عکس هم دکتر گفته چیزی نیست، اما این مشکل برام هست همچنان. ممنون

جواب:

سلام احتمالا ایمپینجمنت یا گیر کردن استخوان اوله کرانون مطرح است که نیاز به معاینه و عکس برداری دارد. البته این مشکل ممکن است در عکس معمولی آرنج دیده نشه و نیاز به نمای خاصی بنام جونز ویو دارد.

موفق باشید.


سوال:

سلام دوشیزه ای سی و چند ساله ام که وقتی کف دستانم را بر زمین می گذارم استخوان بین اتصال ساعد و بازوهایم را می توانم رو به داخل و خارج حرکت دهم و این حرکت دادن با خرت و خرت همراه است از طرفی دچار درد در دستانم هستم خواستم بدانم این امر طبیعی است یا خیر؟

جواب:

سلام این مساله مهمی نیست و طبیعی است ولی در کل بهتره از انجام دادن حرکاتی که باعث فشار غیر عادی به مفاصل می شود خودداری کرد چون این حرکات تبدیل به عادت می شوند و با تکرار در طولانی مدت برای مفصل مشکل ایجاد می کند.

موفق باشید.


سوال:

باسلام خدمت آقای دکتر من دختری۲۴ساله هستم که مادرزادی استخوان اضافی دارم که بدترینش در ارنج دست راستم میباشد که دور رگ اعصابم هست و باعث درد شدید و حتی حرکت نکردن دستم میشه...ایا عملی میشه کرد که دستم لمس نشه؟ چون دور رگ اعصابم هست بخاطر سرما و ناراحتی درد می کشیم طوری که دستم از کتف درد میکنه...ممنون میشم ازجوابتون.

جواب:

سلام این استخوان های اضافه یا استوکوندروم بصورت محدود و منتشر میتونه باشه و یکی از اندیکاسیون های جراحی فشار به عروق و اعصاب محیطی و ایجاد محدودیت حرکتی در مفصل است در هر صورت با توجه به بیانات شما این مساله نیاز به جراحی داره ولی در مورد جزییات جراحی باید معاینه انجام بشه و رادیوگرافی بررسی بشه تا بشه نظر نهایی داد.

موفق باشید.


سوال:

سلام و وقت بخیر آقای دکتر من خانم 25 ساله هستم که 3 سال پیش بدنبال حادثه تصادف دچار فلج عصب بازو شدم و علی رغم اینکه چندین مرحله تحت جراحی قرار گرفتم هنوز دچار افتادگی مچ دست و انگشتان هستم و قادر نیستم دست خود را بالا بیارم من مربی موسیقی هستم و این مساله که دیگه دستم خوب نمیشه کلا روحیه منو از بین برده و افسرده شدم لطفا منو راهنمایی کنید ممنون.

جواب:

سلام عصب بازویی یا عصب رادیال یکی از سه عصب اصلی دست است که بیشتر نقش حرکتی را به عهده دارد تا نقش حسی...

با توجه با اینکه شما چندین مرحله جراحی شدید و در حال حاضر قادر به بالا آوردن دست خود نیستید بهتره که جراحی پیوند و انتقال تاندون را برای شما انجام دهیم و این جراحی برای شما بسیار کمک کننده خواهد بود و بر اساس آمار و رضایت 80 درصدی بیماران ، این نوع جراحی را برای شما پیشنهاد میکنم نمونه جراحی را میتوانید در گالری جراحی قسمت جراحی های ارتوپدی ملاحظه فرمایید .

موفق باشید.

Back to top
ساعد و مچ دست و دست

سوال:

با سلام و خسته نباشید من حدود 3 سال پیش انگشت شصت دستم را عمقی شیشه برید و در بیمارستان دستیار ارتوپد احتمال پارگی تاندون دادند ولی من عمل جراحی نکردم و آتل گچی کردند وبعد از 3 هفته در آتل الان انگشتم خشک و یه حالی است ولی الان انگشت شصتم تکان میخورد و خم وراست هم میشود و میخواستم بدونم آیا تاندون انگشت شصتم پاره شده یا نه با تشکر.

جواب:

سلام پارگی کامل تاندون راحت تشخیص داده میشود چون باعث اختلال در حرکت انگشت میشود ولی پارگی ناقص نیاز به معاینه دقیقتر دارد هر چند بیمار در پارگی ناقص قادر به حرکت انگشت خواهد بود ولی با یک ضربه کوچک میتواند تبدیل به پارگی کامل شود.

موفق باشید.


سوال:

سلام خسته نباشید.خانمی۴۶ساله هستم.داخل مشتم(کف دستم)گرفتگی عروق دارم و اصلا انگشتامو به راحتی نمیتوانم باز و بسته کنم.بخوام هم باز و بسته کنم مچم درد میکنه.گفتن خون لخته شده.شبا هم دردش میزنه به کتف و سرشانه هام.بهم گفتن باید عمل شه.راه دیگه ای نداره؟؟چیکارکنم؟ممنون میشم

جواب:

سلام این مساله که شما مطرح کردید خیلی به عروق بستگی نداره و معمولا بدلیل تحت فشار قرار گرفتن عصب مدین در مچ دست ایجاد میشود که اصطلاحا سندم مچ دستی نامیده میشه که در موارد خفیف با تزریق آمپول بداخل کانال و در موارد شدید با جراحی سرپایی قابل حله.

موفق باشید.


سوال:

با سلام مشغول در آوردن مغز گردوی تازه (با پوست سبز) به وسیله چاقو بودم که چاقو محکم به کف دست چپم خورد (در امتداد انگشت کوچک و تقریبا مقابل انگشت شست). خونریزی زیادی نداشت اما اکنون بعد از گذشت حدود هشت ساعت همچنان به شدت درد دارد و اطراف آن کبود شده. با توجه به اینکه حرکت دست و انگشتانم مختل نشده و فقط حرکت دادن آنها، درد را تشدید می کند آیا نیازی به مراجعه به پزشک هست یا اینکه باید صبر کنم تا کم کم بهبود یابد؟

جواب:

سلام آسیب در ناحیه هایپوتنار کف دست اتفاق افتاده و عصب اصلی دست یعنی اولنا از آنجا رد میشود و زخم شما حتما نیاز به اکسپلور داره تا از سالم بودن عصب مطمئن بشیم چون اسیب قسمت حرکتی این عصب در مرحله حاد ممکنه قابل تشخیص نباشه ولی با گذشت چند هفته باعث فلج بیشتر عضلات دست میشود.

موفق باشید.


سوال:

سلام من چند روز پیش تاندون انگشتم صدمه دید و پزشک بعد از دیدن عکس گفتن آتل ببندید اما چون میدیدم که استخوان دستم بالا آمده با دکتر دومی مشورت کردم که گفتند تاندون پاره شده و باید پین گذاشته بشه. خواستم خواهش کنم عکس رو ببینید و نظرتون رو در این مورد بفرمائید.

جواب:

سلام من عکس شما رو دیدم دچار mallet finger با کندگی استخوانی شده اید که نیاز به پین گذاری دارد در غیر اینصورت دچار افتادگی انگشت خواهید شد.

موفق باشید.


سوال:

عرض سلام و خسته نباشد... ۲۸ سال دارم. حدود سه یا چهار سال پیش در استخر بین انگشت اشاره و میانی دست چپم با شیشه بریده شد. بریدگی درست روی بند انگشت اشاره و بین اشاره و میانی اتفاق افتاد. متأسفانه زخم آب زیادی خورد و سهل انگاری کردم و دیر به اورژانس رفتم. اورژانس هم بدون تازه کردن دوباره‌ی زخم بخیه زد و پس از کشیدن بخیه میان زخم تا چند روز باز بود. از همان وقت هر چند وقت یکبار محل زخم درد می‌گیرد. علت درد چیست و چه کار باید کرد... با تشکر...

جواب:

سلام با توجه به شرایط فوق احتمال عفونت و وجود خرده شیشه در زخم مطرح است و بهتره با رادیوگرافی کنترل بشه و بر اساس نتیجه آن تصمیم بگیریم.

موفق باشید.


سوال:

سلام و خسته نباشید.من پسری هستم 20 ساله.یک ماه پیش انگشت شصت دستم دقیقا روی محلی که انگشت خم میشه با کاتر زدم و رفتم دکتر و دکتر گفت مشکلی نداره تاندون و بخیه زد و حالا بعد از کشیدن بخیه دستم نمیتونم انگشت رو کامل خم کنم.ممنون میشم پاسخ بدید.متشکر

جواب:

سلام با توجه به شرایط فوق احتمال آسیب تاندونی و خطر چسبندگی مطرح است در هر صورت بهتره فیزیوتراپی انجام بدید و در صورت عدم بهبودی جراحی مجدد توصیه می شود.

موفق باشید.


سوال:

سلام.انتهای انگشت شست من11روز پیش با اصابت به دستگاه برش پاره شده بیمارستان رفتم عکس گرفتم  دستیار دکتر دستمو دید گفت چیزی نیست و بخیه زدنو اومدم .ولی بعد 2روز از بخیه زدن انگشت شست من دیگه خم نشد و نمیشه .اصلا 1میل هم خم نمیشه.لطفا بهم بگید که پاره شده یا نه؟باید چیکار کنم؟؟

جواب:

سلام واقعیتش شرح حال شما به نفع آسیب تاندونی است ولی بدون معاینه نمیشه جواب قطعی داد بهتره هر چه زودتر این مساله تعیین تکلیف بشه چون با فاصله افتادن اگر آسیب تاندونی داشته باشید ترمیم سخت تر میشه.

موفق باشید.


سوال:

با سلام و خسته نباشید. دختر 29 ساله هستم. دیشب بر اثر زمین خوردن انگشت اشاره دست چپم ضربه دید. انگشت رو میتونم خم کنم فقط بند اول نزدیک کف دست تورم و درد دارد. چون حدود یک سال پیش در اثر یک ضربه سطحی تاندون خم کننده انگشت 4 دست راستم دچار کندگی از استخوان (بدون پارگی) شد، نگرانم که دوباره مشکلی برای تاندون انگشتم ایجاد بشه. احتمال پارگی تاندون هست یا نشانه پارگی تاندون عدم خم کردن کامل انگشت هست؟ و یه سوال دیگه اینکه احتما داره بیماری داشته باشم که باعث بشه تاندون های انگشتام به این راحتی دچار آسیب بشن و راه تشخیص اون چیه؟ ممنون از وقتی که میذارید.

جواب:

سلام بهتره اگر ورم داره یه عکس ساده از انگشت بگیرید تا آسیب استخوانی رد بشه در ضمن کندگی معمولا در بند آخر نزدیک ناخن اتفاق می افتد نه قسمت های بالاتر و اگر ضربه شدید باشه برای هر فردی ممکنه این اتفاق بیوفته و نشانه بیماری خاصی نیست ولی اگر مایل بودید میتونید با آزمایش خون از جهت بیماری های التهابی خیالتون راحت بشه.

موفق باشید.


سوال:

سلام. پسری هستم ۳۸ ساله که دفتر مهندسی در زمینه خدمات طراحی ساختمان را اداره میکنم و متاسفانه انگشت شصت دست چپم را از وسط دومین بند از دست داده ام و به دلیل له شدگی قابل پیوند تشخیص داده نشد. الان حدود یک هفته از بستن انگشت میگذرد. در ویزیت دیروز با قسمت باقیمانده پایین انگشت توانایی گرفتن انگشت پزشک و فشار دادن آنرا داشتم ولی وضعیت موجود نه از نظر کارایی و نه زیبایی برایم راضی کننده نیست. میخواستم هم نظرتون را راجع به روشهای درمانی پیشنهادیتون بدونم و اینکه تا چه حد امکان دارد انگشت به وضعیت قبل نزدیک بشود و آیا از دست ندادن زمان برای اقدامات بعدی مهم است یا بایستی صبر کنم و پس از بهبود کامل آثار جراحی انجام شده روی انگشت اقدامات بعدی را شروع کنم؟ خیلی متشکر از راهنمایی های ارزنده شما.

جواب:

سلام با توجه به آسیب کراش و خطر عفونت ابتدا بهتره زخم اولیه بهبود پیدا کنه و سپس در صورت نیاز با پیوند استخوان و گرافت بافت نرم یا یک سری جراحی های اصلاحی طول انگشت شست را بیشتر کنیم ولی در نهایت شکل ظاهری مثل داشتن ناخن عملا امکان پذیر نیست و جراحی برای افزایش طول انگشت میتونه کمک کنه.

موفق باشید.


سوال:

با سلام حجت هستم 28 سالمه دو سال پیش بر اثر یه حواس پرتی تو یه کارگاه نجاری انگشت اشاره دست چپم با اره چوب بری از بند وسط بریده شد و پیش یه دکتر مراجعه کردم انگشتم رو بخیه زد تاندون اکستانسور دستم پاره شده بود و یه میله هم از بند اول تا بند وسط گذاشت توی دستم که بهش پین میگن اون دکتر به من نگفت که انگشت دستت ممکن محدودیت پیدا کنه میگفت به مرور خوب میشه 25 جلسه هم فیزیوتراپی رفتم حالا بعد از گذشت دو سال من هنوز نمیتونم انگشتم رو کامل خم کنم البته تو این دو سال خودم خیلی روش کار کردم الان خیلی بشتر از چندماه اول حادثه خم میشه ولی دیگه بیشتر از این نتونستم این موضوع بسیار بسیار روی من تاثیر گذاشته و حتی من رو داره به مرز افسردگی میبره چون من یه نوازنده حرفه ای ویولن کلاسیک هستم و از اون حادثه بعد دیگه نتونستم درست ساز بزنم و بشدت ناراحت هستم توی گالری شما دیدم که یه عمل جراحی واسه یه اقایی که بریدگی قدیمی تاندون اکستانسور داشت انجام داده بودید و موفقیت آمیز بوده حالا خواستم بدونم من شانسی دارم که بتونم عملی چیزی انجام بدم که انشگتم دوباره کامل خوب بشه یا حداقل از چیزی که الان هست یه کم بهتر بشه من ساکن اصفهان هستم و خواستم اول اینجا مطرح کنم اگه امیدی بود بعد نوبت بگیرم و بیام کلینیک شما.

جواب:

سلام واقعیت این است که اینگونه مسایل حساس بدون معاینه قابل پاسخگویی نیستند ولی در صورتی که مسافت برای شما مساله باشه میتونید به آقای دکتر شهریار کامرانی در بیمارستان امام تهران مراجعه کنید ایشون هم تبحر خاصی در جراحی دست دارند و بسیار جراح قابلی هستند باز من در خدمتتون هستم.

موفق باشید.

با سلام مجدد با تشکر از پاسختون به سوال قبلی من دکتر با توجه به تجربه های جراحی که دارید به نظرتون چه فاکتورهایی ممکن باعث بشه که دست انگشت من حتی با جراحی های اصلاحی هم خوب نشه یا حتی تاثیر کمی هم نداشته باشه؟ حجت هستم 28 ساله از اصفهان با آسیب دیدگی تاندون اکستانسور انگشت اول از بند وسط.

سلام مهمترین پیش فاکتور برای بهبودی انگشت شما شدت آسیب اولیه و میزان چسبندگی تاندونی است و اینکه آیا له شدگی تاندون هم وجود داشته یا نه ولی در هر صورت عمل ریلیز تاندونی و لیگامانی حتی در بدترین شرایط هم میتونه تا اندازه ای کمک کننده باشه.


سوال:

سلام یک پسر 16 ساله هستم من یک ونیم سال پیش در یک حادثه ضربه به شیشه تاندون فلکسور انگشتان 2.3.4.5 قطع شد ومن 15 جلسه فیزیو تراپی رفتم ولی بازهم در باز و بسته کردن انگشتانم مشکل دارم آیا احتمال دارد انگشتانم خوب شود؟بعد یه چیز دیگه انگشت پنجمم{کوچک} در محل جراحی متورم شده وباعث شده کل انگشتم متورم شود آیا می شه تورم انگشتم از بین بره ؟ممنون میشم اگه راهنماییم کنید.

جواب:

سلام بعد از یک و نیم سال حتی فیزیوتراپی هم موثر نیست و انتظار بهبودی بیشتر از این را نباید داشت ولی ممکن است با جراحی اصلاحی کارهایی بشه انجام داد و بدون معاینه نمیشه نظر قطعی داد.

موفق باشید.


سوال:

سلام جناب دکتر سه تا از تاندون های اکستانسور من قسمت روی مچ و پشت دست پاره شد (3 و 4 و5)و عمل کردم بعد از چند روز باید گچ رو باز کنم؟ تشکر

جواب:

سلام 3 الی 4 هفته باید بی حرکت باشه و بعد از آن حرکت را شروع کنید.

موفق باشید.


سوال:

سلام گرامی پسر 24 ساله هستم متاسفانه هنگام کار در کارگاه شیشه تاندون دو انگشت کوچک(کناری) دست راستم رو برید و توسط جراح ارتوپد عمل کردم آیا حتما باید فیزیوتراپی کنم و جزو الزامات هست که اگر انجام نشه دچار عارضه می شم؟ به دلیل وضع نامناسب مالی امکانش نیست که خودم در منزل کارهای مربوط به فیزیوتراپی رو انجام بدم؟ و اینکه بعد از سه هفته از عمل هنوز دستم تورم زیادی داره آیا عادیه؟اشکال نداره قرص ضد التهاب و تورم بخورم؟ استرس زیادی دارم باسپاس.

جواب:

سلام اگر بریدگی در سمت پشت دست اتفاق افتاده شما خودتون میتوانید در منزل انجام بدید در صورتی که در کف دست بوده بهتره جلساتی را در فیزیوتراپی شروع کنید و بعد از آموزش در منزل خودتون ادامه بدید و استفاده از قرص ضد التهاب هیچ مانعی ندارد ولی تنها چیزی که به کاهش التهاب شما کمک میکنه شروع حرکت دست و انگشتان است.

موفق باشید.

سلام تشکر برای پاسخگویی تون من همون پسر 24ساله هستم سه تا از تاندون های بازکننده ی دست راستم (کوچک حلقه میانی) پاره شد دکتر عمل کرد(به اشتباه گفتم دوتا) بعد از یک ماه امروز دستم رو باز کردم میشه بفرمایید چه کارهایی باید انجام بدم برای جلوگیری از چسبندگی و پارگی مجدد؟و این که به روال عادی برگرده دستم و اینکه انگشتام رو هم نمیتونم کامل صاف کنم آیا طبیعیه و برمیگرده به حالت عادی یا خیر؟ یه چیزی هم که ذهنم رو خیلی مشغول کرده اینه که قبل از عمل دو انگشت کوچک و حلقه فقط آسیب دیده بود عکس هم نشون میده انگشت میانی سالمه ولی دکتر تو پرونده هر سه رو نوشته و الان هم وسطی رو نمیتونم کامل صاف کنم خواستم ببینم علتش چیه یعنی حین عمل پاره شده دکتر دوخته؟ خیلی سپاسگزارم جناب دکتر.

با توجه به اینکه مدت کمی از زمان جراحی گذشته از کارهای سنگین پرهیز کنید و فقط در حد کارهای سبک روزمره و حرکت انگشتان در تمام دامنه حرکتی بصورت فعال و غیر فعال با کمک دست مقابل کمک کننده خواهد بود در مورد جزییات بیشتر بدون معاینه هیچ نظری نمیشه داد.

موفق باشید.


سوال:

با سلام خدمت اقای دکتر مردی ۳۵ سال فروشنده ۲ سال پیش متاسفانه به خاطر بریدگی با شیشه تاندون انگشت اشاره از قسمت روی بند و زیر ناخن پاره و به بیمارستان مراجعه و دکتر طب اورژانس اقدام به ترمیم و پانسمان نمود که خود بنده نیز یه خورده بی احتیاطی کردم و تاندون مجدد پاره شد و الان بند انگشت سفت شده ایا امکان ترمیم هستش بعد این مدت ممنون میشم اطلاع دهید.

جواب:

سلام بله امکانش است ولی ابتدا باید معاینه بشه تا جزییات عمل جراحی دستمون بیاد و بعدا نتیجه نهایی را اعلام کنیم.

موفق باشید.


سوال:

سلام ۱۸ ساله و پسر هستم، 10 روز قبل حین کار با سنگ فرز و صفحه گرانیت بر، درست در ناحیه مچ دست راست یک زخم به طول 3 سانت و عمق حداکثر 1 سانت ایجاد شد. همان لحظه به بیمارستان شهدا منتقل داده و بعد از بررسی گفتند که عصب اولنار و رگ و تاندون قطع شده است ولی استخوان اسیبی ندیده. فردا با جراحی میکروسکوپی توسط دکتر ارتوپدی هر سه را ترمیم کردند. بعد از سه روز از عمل، به یکباره در نوک انگشت کوچک و حلقه احساس سوزن سوزن شدن و مومور شدن در زخم و بعداز چند ساعت احساس گرمی و فشار و گاهی سردی در طرف چپ دستم و همچنین انگشتان ناحیه مرتبط با عصب اولنار که بی حس بودند ایجاد شد و بعد از این روز درد مداوم در دست و ناحیه زخم دارم و 4 روز هست که از درد نتوانسته ام بخوابم.(بنده از مسکن استفاده نمی کنم) سوالم از شخص شما اینه که این علائم و دردها، نشانه چه چیزی می تونه باشه؟

جواب:

سلام در صورتی که عصب شما بصورت کامل قطع شده بود در ناحیه انگشتان نه دردی داشتید و نه احساس گزگز بنابرین این مساله نشان از آسیب ناقص در عصب است ولی آنچه که مهمه اینه که این مساله ممکنه زمان بر باشه تا از بین بره و بایستی با داروهای مناسب البته نه لزوما مسکن کنترل بشه تا ترمیم کامل بشه و این احساس ناخوشایند از بین بره.

موفق باشید.


سوال:

سلام آقاي دكتر، وقت بخير. در مورد جراحي تاندون انگشت، اين كه ميگن تاندون دچار چسبندگي شده نشونش اينه كه كلا نشه انگشت رو خم كرد يا اينكه خم كردن خيلي ضعيف باشه؟ چند ماه پيش تاندون خم كننده انگشتم در اثر ضربه دچاره پارگي بسته شد بعد جراحي و حدود ٣٦ جلسه فيريوتراپي الان بند انتهايي انگشتم (نزديك ناخن) خيلي كم حركت ميكنه، در حد يه ميليمتر. خود انگشت خم ميشه ولي مشت كامل نميشه. اينم نشونه چسبندگي تاندونه؟ فيزيوتراپم ميگه هم چسبندگي داره هم دچار خشكي مفصل شده. اين موارد با فيزيوتراپي حل ميشه يا راه حلش جراحي دوباره است؟ اين مسئله خيلي نگرانم كرده. درضمن ٢٨ سالمه و دست راستم دچار مشكل شده چون راست دستم خيلي شرايط سخت شده.

جواب:

سلام با توجه به شرح حال شما، تاندون انگشت دچار چسبندگی شده و علی رغم فیزیوتراپی های متعدد جوابی حاصل نشده و نیاز به جراحی مجدد است.

موفق باشید.


سوال:

سلام آقاي دكتر من پسري ٢٦ ساله هستم كه توي كارگاه دستم با ابزار بريدم و همون روز عمل جراحي براي ترميم تاندون انجام شد ميخوام بدونم امكان داره حس انگشتام كلا برنگرده اين مسئله خيلي نگرانم كرده؟

جواب:

سلام در مورد این مساله نمیشه نظر داد میزان برگشت حس انگشتان شما به نوع آسیب و نحوه پیوند عصب شما مربوط میشود که باید از جراح خودتون سوال کنید.

موفق باشید.


سوال:

سلام آقاي دكتر وقت بخير من دختري ٣٥ ساله هستم تحت درمان مغزاستخوان قرار گرفتم و بعد از ٣ سال مچ دستانم سفت شد دكترها گفتند شايد عوارض دارو باشد ولي الان دو سال است كه تاندونهاي دستم كوتاه و سفت شده اند طوري كه آرنج كامل باز نمي شود و اگر مچ دستم را به سمت بيرون خم كنم انگشتان دستم جمع مي شوند و نمي توانم دستم را كامل باز كنم براي جراحي مراجعه كردم ولي كسي قبول نكرد فيزيوتراپي هم ١٠ جلسه رفتم ولي اين محدوديت درحال پيشرفت است آيا با ازاد كردن تاندون دچار چسبندگي مي شوم چه بايد كرد ؟ در ضمن بيماري زمينه اي من فيبروز بوده و در حال حاضر ساركوم ساعد دارم.

جواب:

سلام هر چند ممکنه ریلیز تاندون برای شما کمک کننده باشه ولی  با توجه به بیماری زمینه ای شما، نیاز به معاینه کامل است تا بشه در موردش نظر داد.

موفق باشید.


سوال:

سلام و خسته نباشید یه سوال داشتم، اگه بعد جراحی پارگی تاندون خم کننده انگشت، حدودا 2 ماه بعد جراحی و 20 جلسه فیزیوتراپی، هنگام مشت کردن بند اول انگشت (زیر ناخن) خم نشود نشونه چیه؟ خود انگشت خم بشه تا کف دست ولی بند اول خم نشه و نشه مشت کرد حتی یه میلیمتر؟؟ بدون معاینه میشه احتمالی داد یا نه؟؟ ممنونم

جواب:

سلام بله این نشان از چسبندگی است.

موفق باشید.


سوال:

سلام اقای دکتر من پسره 14 ساله هستم که روی ساعد دستم در اثر شیشه آسیب دیده فکر کنم 3تا از تاندن های دست راستم پاره شده و دکتر بهم گفته اگه هر چه بیشتر با انگشتا بازی کنی زودتر خوب خواهد شود و من می خواهم بدام این دست همان دست قبلی برام خواهد شد و می توانم با این دست بنویسم و من با انگشتانم بازی خواهم کرد ولی می خواهم انگشتانم را روبه بالا بیاورم انگار یه چیزی در ساعد بالا پایین میره و روی عصابم هم تاثیر میذاره ولی اصلا اهمیت نمیدم.

جواب:

سلام بله با توجه به محل آسیب معمولا نتایج بخش است و در آینده مشکل خواصی نخواهید داشت اون برجستگی هم حرکت میکنه و اذیتتون میکنه محل ترمیم تاندون و گره نخ است که خیلی مهم نیست.

موفق باشید.


سوال:

با سلام و احترام اقای دکتر کف دست راست بنده حدود ۴ سال پیش توسط شیشیه بریده شد و بنده هنگام بریده شدن دیدم که داخل دستم یک تکه شیشه رفته.بعد از مراجعه به بیمارستان گفتن که هیچ چیزی نمونده. کف دست راستم هنگام لمس درد میکند و نیمه ی راست انگشت شصتم بی حس شده است.به جراح عمومی مراجعه کردم و گفتن که ۶ ماه الی ۱ سال بعد خوب میشه ولی هنوز خوب نشده.از دستم عکس گرفتن ، تکه شیشه ای به قطر ۳ سانتیمتر در بافت متاکارپ دستم مشهود است.الان برای جراحی به متخصص ارتوپد مراجعه کنم یا به فلوشیپ دست ؟ایا امکان بهبودی وجود دارد؟

جواب:

سلام بلافاصله بعد از آسیب باید رادیوگرافی از دست شما گرفته میشد و این در تمام آسیبهای با شیشه صادق است و مساله دوم اشتباه شما بود که به جراح عمومی مراجعه کردید چون هر مساله ای در اندام ها از شانه تا انگشت دست و از لگن تا انگشت پا در حیطه کاری جراح ارتوپد است علاوه بر این مشکلات ستون فقرات نیز مطرح است که در حیطه کاری مشترک بین جراح ارتوپد و جراح مغز و اعصاب است بنابرین در حال حاضر نیز این مشکل شما مربوط به جراح ارتوپد خواهد بود در مورد فلوشیپ جراحی دست آن هم زیر شاخه ای از جراحی ارتوپدی است و تفاوتی نمیکند. آنچه که در حال حاضر مهم است این است که دست شما نیاز به جراحی دارد و توسط جراح ارتوپد باید انجام شود.

موفق باشد.


سوال:

سلام دختری 28 ساله هستم. در اثر برخورد دستم با میز، تاندون های سطحی وعمقی انگشت حلقه دست راستم دچار کندگی از استخوان شد (بدون هیچ بریدگی). بعد ازیک روز تحت عمل جراحی با بیحسی قرار گرفتم. الان بعد از گذشت یک ماه از جراحی، دستم بخصوص انگشت اسیب دیده هم تورم نسبتا زیاد دارد و هم دردش اصلا کم نمیشود (آتل گچی رو هنوز باز نکردم و انگشتم از دو طرف داخل (حدودا 20 تا) و خارج زیر صدف ناخن (حدودا 3 تا)بخیه دارد). میخواستم بدونم این علایم در این مدت طبیعی است یا نه؟ امکان و مدت بهبودی چگونه است؟ احتمال جراحی مجدد وجود دارد؟ هنوز فیزیوتراپی رو شروع نکردم و انگشتم رو نمیتونم تکان دهم. لطفا راهنمایی کنید. ممنون

جواب:

سلام معمولا نتایج جراحی در کندگی استخوانی بهتر از پارگی خود تاندون است در هر صورت شما تازه جراحی شدید و بعد از شروع فیزیوتراپی این تورم کاهش پیدا خواهد کرد ولی در مورد اینکه آیا نیاز به جراحی مجدد خواهد داشت یا نه فعلا نمیشود اظهار نظر کرد ولی آنچه که مسلم است بعد از یک ماه دلیلی برای بی حرکتی انگشت وجود ندارد و باید حرکت انگشت را هر چه سریعتر تحت نظر جراح خودتان باید شروع کنید.

موفق باشید.

سلام ببخشيد يه سوال ديگه داشتم چسبندگي تاندون علامتي غير اينكه نميشه انگشت جراحي شده رو خم كرد، داره؟ مثلا سوزش شديد كف دست؟ چون دستم خيلي ميسوزه هم انگشتم و بيشتر كف دستم (دختر ٢٨ ساله با كندگي تاندون هاي سطحي و عمقي انگشت حلقه دست راست) ممنونم.

سلام ممکنه چسبندگی علامت های دیگری مثل سوزش و درد هم داشته باشه ولی اصلا مهم نیست و معیار تشخیصی نیست. شاه علامت آن عدم حرکت مفصلی بعد از جراحی است.

با سلام خدمت آقاي دكتر.دختري ٢٨ ساله ام. تاندون هاي سطحي و عمقي انگشت ٤ام دست راستم در اثر ضربه دچار پارگي از استخوان شد. الان حدود ٥ هفته از جراحي ميگذره و بعد ٨ جلسه فيزيوتراپي تا حدي ميتونم انگشتم رو خم كنم البته فقط از بند دوم. بند اول انگشتم اصلا خم نميشه. ميخواستم راهنماييم كنيد كه آيا مشكلي هست يا براي اين مدت طبيعيه؟ درضمن انگشتم نيمه بازه و كامل باز نميشه. قبلا هم سوال گذاشتم و كامل وضعيتم رو توضيح دادم. ممنونم

سلام متاسفانه بدون معاینه کامل بعضی سوال ها رو نمیشه جواب داد.موفق باشید.


سوال:

با سلام خدمت جناب آقای دکتر صفرپور . اسم من محسن ، اهل شهر بیرجند و متولد 1362 هستم . متاسفانه در سال 81 (سن 19 سالگی )بر اثر سانحه رانندگی کل حرکت و حس دست چپ خودم را از دست دادم . پس از ترخیص از بیمارستان و مراجعه به پزشک مشخص شد که بر اثر ضربه ای که به ناحیه گردن وارد شده عصب دست چپ من دچار کشیدگی و آسیب دیدگی شدید شده و من کل حرکت و حس دست چپ خودم رو از دست دادم . با مشورت با تعدادی از پزشکان متخصص مغز و اعصاب در بیرجند و مشهد متوجه شدم که به دلیل ریسک بالای عمل جراحی در ناحیه گردن ، متاسفانه هیچ کدام عمل جراحی را توصیه نکردند و من به ناچار سراغ فیزیوتراپی و لیزر درمانی رفتم که بعد از حدود 500 جلسه فیزیوتراپی (3 سال )،حرکت شونه ، ارنج و یک طرف مچ دست رو بدست آوردم . بعد از بهبودی در نقاط ذکر شده تا جلسه 300، چون بعد از اون دیگه هیچ گونه بهبودی با وجود تعداد جلسات زیاد درمانی حاصل نشد فیزیوتراپی رو کنار گذاشتم .متاسفانه در حال حاضر هیچ کدام از انگشتان دست چپ من حس و حرکت نداره و مچ دست هم فقط به یک طرف حرکت میکنه . آقای دکتر صفرپور عزیز الان میخوام بدونم بعد از 16 سال که از این حادثه میگذره امکان عمل جراحی وجود داره یا نه ؟ و اگر جراحی بشه تا چند درصد احتمال برگشت حس و حرکت دست وجود داره ؟؟؟

جواب:

سلام هر عصب برای برگشت حس و حرکت بعد از جراحی و پیوند نیاز به یک golden time یا زمانی طلایی داره که ایده آل ترین حالت تا 3 ماه بعد از حادثه است ولی تقریبا تا 2 سال بعد از حادثه نیز امکان پذیر است ولی نتایج ضعیف تر خواهد بود ولی بعد گذشت 16 سال امکان پیوند عصب وجود ندارد هر چند این به معنای عدم برگشت حس دست است ولی به معنای عدم برگشت حرکت نیست در صورتی که تاندون مناسب وجود داشته باشد میتوان برای اعاده حرکتی و بهینه کردن آن از پیوند و انتقال تاندون استفاده کرد. در مورد مساله شما انحراف مچ دست به یک طرف علامت خوبی برای عمل جراحی پیوند تاندون است ولی آنقدر این مساله و جراحی حساس است که بعد از یک معاینه کامل و ارزیابی نوار عصب و عضله امکان پاسخگویی وجود دارد که آیا امکان پیوند تاندون وجود دارد یا خیر...

موفق باشید.


سوال:

سلام وقت بخیر پسر ۲۲ ساله هستم که، تاندون فلکسور انگشت شست من دچار پارگی کامل شده و بعد از ۱ماه از عمل و ۴ جلسه فیزیوتراپی اصلا حرکت نداره البته به سمت پایین. بنظرتون بعد از چند ماه و فیزیوتراپی مجدد درست میشه یا نیاز به جراحی مجدد هست؟

جواب:

سلام با توجه به نوع آسیب و شرح حال شما احتمال چسبندگی مطرح است و در صورتی که با حداقل 10 جلسه فیزیوتراپی حرکتی در انگشت بصورت خم شدن وجود نداشته باشد تقریبا ادامه فیزیوتراپی بی فایده خواهد بود و نیاز به جراحی مجدد خواهد داشت.

سلام مجدد من همون پسر۲۲ ساله هستم که فلکسور انگشت شستم قطع شده و بعد از جراحی و۴ جلسه فیزیوتراپی انگشتم حرکت نمیکنه ، اگر فرض کنیم تاندون چسبندگی داده و نیاز به عمل مجدد داره دوره نقاهت عمل چند روزه و شما برای جراحی فقط انگشت شستمو باز میکنید یا مثل عمل قبلیم هم مچ رو باز میکنید وهم انگشتو؟ و شما در انجام عمل ریلایز تاندون فقط ریلاز میکنید یا پیوند تاندون انجام میدین؟

سلام در مورد جواب این سوال بعد از معاینه کامل می توان اظهار نظر کرد.

موفق باشید.


سوال:

با سلام، درتاریخ 97.4.31 درشرکتی دچار حادثه شدم و بدلیل اصابت ورق یک میل روی انگشت شصت تاندون اکستانسور قطع شد فردا همان روز تحت عمل جراحی قرار گرفته وتاندون ترمیم شد و آتیل گیری انجام شد(گزارش برگ عمل:قطع تاندون اکستانسور در ناحیه زون2) بعد از گذشت یک هفته طبق نظر پزشک معالج کاردرمانی راشروع کردم. الان بعد از گذشت سه هفته از جراحی بند ابتدایی انگشتم را بیشتر از 30درجه نمی‌توانم خم کنم. آیا این مقدار خم شدگی در این مدت طبیعی است، چقدر زمان نیاز است تا انگشت کامل خم شود طبق گفته دکتر فیزیوتراپی را باید بعد از هفته چهارم شروع کنم پیشنهاد شما چیست؟چه توصیه های برای بهبود سریعتر پیشنهاد می فرمایید؟ با تشکر. مذکر،26ساله

جواب:

سلام در صورتی که آسیب تاندونی بصورت پارشیل با ناکامل باشه می توان فیزیوتراپی را زودتر شروع کرد ولی در آسیب کامل باید 3 تا 4 هفته بعد از جراحی فیزیوتراپی را شروع کرد و محدوده حرکتی به تدریج بهتر میشود.

موفق باشید.


سوال:

سلام آقای دکتر. خسته نباشید. دختر من بیست ماه دارد تاندون بند سوم انگشت اشاره دستش بر اثر بریدن پاره شد و متاسفانه بخاطر اشتباه دکتر اورژانس بعد از یک ماه عمل کردیم و الان دوماه هست که از عملش گذشته و همچنان دخترم انگشتش را نمیتواند خم کند دکترش می گوید تاندون وصل شده ولی به احتمال زیاد دچار چسبندگی شده و باید مجدد عمل کنیم. با توجه به این که سن دختر من کم است و همکاری نمیکند شما صلاح میدانید ک مجدد عمل چسبندگی را انجام دهیم؟ دکترش می گوید اگر این عمل را انجام ندهیم مجبوریم صبر کنیم تا بزرگتر شود و عمل پیوند تاندون را انجام دهیم. دختر ما تا حالا دوبار عمل شده و ما نگران دوباره بیهوش شدن بچه و خطری که برای مغزش دارد هستیم.

جواب:

سلام با توجه به سن و سال بچه عزیز شما و از طرف دیگر حساسیت جراحی، بدون معاینه کامل نمیشود نظر داد.

موفق باشید.

سلام آقای دکتر خداقوت ممنون از این که به سوال بنده پاسخ دادین. چون ما مشهد زندگی میکنیم برامون مقدور نیست برای معاینه خدمت شما برسیم.ببخشید سوالمو دوباره تکرار میکنم دختر من بیست و دوماه دارد، سه ماه پیش تاندون خم کننده بند آخر انگشت اشاره اش که متصل به کف دست است پاره شد و پس از یک ماه عملش کردیم الان دوماه از عمل گذشته هنوز قادر به خم کردن انگشتش نیست و کمی هم محل جراحی ورم دارد دکترش میخواهد هفته دیگر عمل چسبندگی را انجام دهد. به نظر شما با توجه به سن کم دخترم و این که همکاری نمیکند عمل چسبندگی را انجام دهیم یا صبر کنیم بزرگتر شود عمل پیوند تاندون را انجام دهیم؟ دختر من بیست ماه دارد با توجه به این دستش در حال رشد است ممکن هست که این چسبندگی انگشتش همزمان با رشد بچه آزاد شود یا نه ربطی به رشد بچه ندارد؟ ممنون از وقتی که میزارید نائب الزیاره شما در حرم رضوی هستم.

سلام با توجه به مشخصاتی که شما میدید ظاهرا آسیب در زون 2 یا منطقه ممنوعه انگشت دوم اتفاق افتاده و بنده به شخصه در کودکان زیر 4 سال این عمل را انجام نمیدهم چون آسیب در این منطقه و جراحی آن مستلزم همکاری بیمار در خم و راست کردن انگشت است که بچه های زیر 4 سال این همکاری را ندارند و جراحی در این زیر این سن محکوم به چسبندگی و شکست است و حتی بهتر بود فقط یه بخیه روز اول زده میشد و عمل اصلی را برای بالای 4 سال موکول می کردیم ولی در شرایط فعلی باز نظر بنده این است که دستکاری بیشتر صلاح نیست و بهتره برای پیوند تاندون در آینده برنامه ریزی بشه چون اگر چسبندگی آزاد بشه و دوباره کودک در خم و راست کردن انگشت همکاری نداشته باشد باز ایجاد خواهد شد. این چسبندگی با رشد کودک هیچ تفاوتی نخواهد کرد ولی چون دست کودک رشد میکنه حالت خمیدگی بیشتر خواهد شد و حسن عدم جراحی در سن پایین و اکتفا کردن به بخیه این است که چسبندگی ایجاد نمیشه و با رشد بچه دفورمیتی انگشتش بیشتر نمیشه...

موفق باشید.

سلام آقای دکتر.بازم ممنون از پاسختون. آقای دکتر حق با شماست ما نباید دخترمونو عمل میکردیم اما حالا که عمل کردیم دکترش مجدد اصرار به عمل چسبندگی داره و میگه این عمل کوچک چسبندگی بهتر از دردسر پیوند تاندون چند سال بعد هستش.میخواستم بدونم اگر ما عمل چسبندگی کردیم اگربعد از عمل فقط وقتایی ک بچه خواب هستش دستشو ماساژ بدیم برای رفع چسبندگی کافیه؟ آخه بچه در بیداری بیتابی میکنه و نمیزاره دست بهش بزنیم. ما دقیقا نمیدونیم بعد از عمل چسبندگی بچه حداقل چند ساعت در روز باید ماساژ بخوره تا دوباره چسبندگی ایجاد نشه. اگه لطف کنید راهنمایی کنید ممنون میشم

البته باید توجه داشت آزاد کردن چسبندگی در دست کودک 2 ساله که چند مرحله جراحی شده عمل کوچک و راحتی هم نیست حالا در هر صورت اگر تصمیم به جراحی گرفتید بهتره که حرکت در تمام طول روز وجود داشته باشه ولی احتمال داره که حرکت وقتایی که کودک خوابه کفایت کنه ولی بایستی توجه داشت آنچه که خیلی مهم است حرکت فعال توسط خود کودک است تا حرکتی که بصورت پاسیو یا غیر فعال توسط والدین انجام میشه چون طول حرکت تاندون در حالت فعال بیشتر است...


سوال:

با سلام و خسته نباشید پسری ۲۷ساله ام که انگشت اشارم از ناحیه بند دوم بریدگی شدید داشت که تاندون هم پاره شده بود و عمل جراحی کردن سوالم اینه که اگه تاندون اسیب دیده مجددا پاره شود امکان جراحی مجدد هست ؟

جواب:

سلام بله امکانش است ولی نه با ترمیم مجدد چون ریسک چسبندگی بسیار بالاست بلکه با پیوند تاندون.

موفق باشید.


سوال:

سلام خانمی هستم ۱۷ ساله.تاندون فلکسور عمقی شست دست راستم با شکستن لیوان پاره شد.بعد از ۸ روز اقدام به جراحی کردم.الان پس از گذشت ۴ماه از عمل و۱۵ جلسه فیزیوتراپی فقط نیم سانت میتونم خم کنم.دکتر گفتن با عمل باید چسبندگی آزاد بشه.آیا تضمینی هست که من بتونم کاملا خم کنم یا به پیوند تاندون نیاز هست؟ ممنون

جواب:

سلام با توجه به نوع آسیب و مدت زمان، آزاد سازی چسبندگی عمل بی فایده ای خواهد بود و بهتر است عمل جراحی پیوند تاندون برای شما انجام شود تا احتمال موفقیت بیشتر شود و ریسک چسبندگی مجدد کم شود. نمونه جراحی های پیوند تاندون را در قسمت گالری جراحی ملاحظه کنید.

موفق باشید.

سلام. ممنون از پاسختون.ببخشید میشه بگین چقدر احتمال بهبود در این عمل هستش؟ واگر بعدش فیزیوتراپی برم آیا خوب میشه؟ خانم ۱۷ ساله با پارگی تاندون فلکسور عمقی ممنون از لطفتون آقای دکتر صفر پور

با توجه به اینکه نوع و محل آسیب و میزان چسبندگی در نتیجه نهایی تاثیر گذار خواهد بود جواب دقیق تر بعد از معاینه کامل امکان پذیر است.


سوال:

باسلام. اقای 30ساله هستم.دستم از ناحیه داخل و خارج مچ دست کمی بالاتر از مچ به سمت ارنج با شیشه بریده شد دکتر عمل کرد و گفت تاندون 4و 5 قطع شده بود پیوند زدند و همه انگشتان حس دارن و کمی هم حرکت دارن الان پانزده روز در اتل هستش ولی انگشت شستم که فکر میکردم سالمه و اسیبی ندیده ولی نمیتونم به داخل و خارج به راحتی باز و بستش کنم هنگام باز و بست زیاد درد در ناحیه ده سانتی شست احساس میکنم این طبیعی هست یا احتمال پارگی شست هم هست ولی محل بریدگی روبروی شست نبود.بخاطر پیوند تاندون شکاف زیادی دادن محل بریدگی رو.به نظرتون چیکار کنم مهم نیست و خوب میشه یا احتمال اسیب به تاندون شست هم هست؟ممنونم.

جواب:

سلام محل اتصال و شروع عضله خم کننده شست از هر دو استخوان رادیوس و اولنا منشا میگیرد و احتمال پارگی آن در آسیب های عمیق وجود دارد با وجود این در صورتی که شما قادر به حرکت انگشت شست باشید حتی با درد، نشان از عدم پارگی کامل آن است و ممکنه آسیب جزیی دیده باشه ولی با توجه به اینکه طبق گزارش پزشک خودتون پارگی نداشته حتی اگر درد داشته باشید نباید بی حرکت نگهش دارید چون در طولانی مدت باعث چسبندگی خواهد شد بهتره هر چه زودتر حرکتش بدید.

موفق باشید.


سوال:

سلام و خسته نباشید من پسر هستم و ۲۷ سالم است..... ۱۱ سال قبل مچ دست راستم با شیشه برید... و همون روز پیوند زدم ... اما هنوز انگار عصب اولنار انگشت کوچکم و یکم از انگشت حلقه کم حس هستند و انگشت کوچکم نسبت به انگشت دست مخالفم ضعیف تر شده است البته مشکل حرکت تا حدودی ندارم و راحت حرکت میدم... ۱۱ سال پیش دکترم گفت ممکنه عصب دستم یه پیوند دیگه لازمش بشه .. اما بدلیل مشکلات تا الان نتونستم عمل کنم .. ایا بعد از ۱۱ سال امکان پیوند عصب اولنار مچ دست راستم وجود دارد ؟ خلیلی نگران هستم که دیگه نتونم کاری کنم... سپاس از شما.

جواب:

سلام نتایج ترمیم عصب اولنا در 3 ماه اول بعد از آسیب خوب است و تا 2 سال بعد از آسیب قابل انجام است ولی بعد از آن رضایت بخش نیست در مورد شما هم که نزدیک به 11 سال از زمان حادثه می گذرد عمل جراحی روی عصب خیلی رضایت بخش نخواهد بود ولی برای مسایل حرکتی می توانیم از پیوند تاندون استفاده کنیم که این مساله محدودیت زمانی ندارد.

موفق باشید.


سوال:

با عرض سلام و خسته نباشید چند ماه پیش دو تاندون انگشت دوم من پاره شد و الان متوجه شدم فقط تاندون بند آخری پیوند داده شده با توجه به اینکه نوازنده هستم و نیاز کامل به انگشت دارم میشه بعد چندین ماه تاندون پاره رو جراحی کرد؟

جواب:

سلام با توجه به شرایط شما بهتر بود که روز اول این کار انجام میشد هر چند اگر آسیب در zoneII بود خطر چسبندگی وجود داشت در هر صورت اگر پارگی تاندون و جراحت در کف دست قرار دارد بله امکان جراحی وجود دارد ولی اگر در منطقه ممنوعه درست روی انگشت قرار دارد با توجه به ریسک چسبندگی بالا جراحی مجدد صلاح نیست.

موفق باشید.


سوال:

سلام من زنی 34 هستم که الان 2 روزه عمل پیوند تاندون اکستانسور انجام دادم و الان دستم متورم شده علت این تورم چیه ؟ آیا خطرناکه یا طبیعی؟

جواب:

سلام با توجه به اینکه جراحی شما چند روزه که انجام شده قضاوت در موردش سخته و بهتره دو هفته بگذره ببینیم حرکت دست شما چجوریه خیلی وقتها تورم بلافاصله بعد از جراحی ناشی از هماتوم و خونریزی است که به مرور جذب میشه ولی در مورد پارگی مجدد بدون معاینه نمیشه نظر داد.

موفق باشید.


سوال:

سلام من زنی حدودا 38ساله میباشم که حدود چهار سال پیش در اثر سانحه آتش سوزی دستانم سیاه و پزشکان مجبور شدند در یکی از دست‌هایم چهار انگشت را قطع کنند میخواستم بدانم با توجه به اینکه من دیابت نوع دو دارم و انسولین تزریق میکنم آیا توانایی پیوند دست را دارا میباشم با تشکر.

جواب:

سلام عمل پیوند در جراحی ارتوپدی بیشتر برای موارد قطع عضو اورژانسی و حاد انجام می شود و برای مواردی مثل شما عملا قابل انجام نیست هر چند مساله دیابت مشکل را حتی برای پیوند اولیه نیز چند برابر میکند مساله بعدی محل قطع عضو است که با توجه به ظرافت خاصی که در آناتومی انگشت وجود دارد پیوند اولیه در این ناحیه حتی اگر موفق هم باشد هیچ وقت مثل روز اول نخواهد بود و با یک انگشت آتروفی و لاغر و با رنگی متفاوت از بقیه انگشتان مواجه خواهیم شد بنابرین بهترین درمان برای شما استفاده از پروتز دست و انگشت از نظر زیبایی خواهد بود هر چند در بعضی موارد یکسری جراحی های محدود به غیر از پیوند به زیبایی و عملکرد دست شما میتواند کمک کند که باید وضعیت دست شما رو ببینم و بعد تصمیم نهایی رو خدمتتون ارایه بدم.

موفق باشید.


سوال:

با سلام و عرض خسته نباشید اینجانب آقای 31 ساله از زون دوم انگشت شست دچار بریدگی شده ام و بعد از 10 جلسه فیزیوتراپی قابلیت خم کردن بند دوم را ندارم به نظر شما با افزایش تعداد جلسات فیزیوتراپی قابلیت خم شدن بند دوم انگشت بهبود می یابد یا نیاز به عمل جراحی جهت جدا کردن تاندون از پولی می باشد و چناچه نیاز می باشد آیا با یک عمل جراحی بهبود می یابد و چند عمل نیاز می باشد. با تشکر

جواب:

سلام با توجه به اینکه خطر چسبندگی در zone ll انگشت شست از بقیه انگشتان هم بیشتر است در صورتی که بعد از انجام فیزیوتراپی حرکت انگشت برنگردد و دچار چسبندگی شود آزاد سازی هیچ کمکی نخواهد کرد و تطویل و ادونسمنت تاندون یا پیوند تاندون نیاز خواهد شد.

موفق باشید.


سوال:

سلام، انگشت کوچک دست راست بنده با تشخیص پزشک متخصص دست بعد از رویت ام آر آی پارگی اکتنسور تاندون بوده که در ام آر آی به پارگی کامل اشاره شده، ایشون آتل فنری ساخت ارتوپدی فنی تجویز کردن، بعد از 10 روز فیزیوتراپی تجویز شد، پس از 2 جلسه فیزیوتراپی انگشت مجدد متورم شده و وقتی شب آتل رو روی آن قرار میدم به سختی و با درد فیکس میشه، در صورت امکان جهت درمان راهنمایی کنید ممنون.

جواب:

سلام لطفا سن خود و اینکه تاندون اکستانسور در محاذات کدام مفصل پاره شده و آیا بدنبال ضربه بوده یا خودبخودی و چند وقت بعد از آسیب به پزشک مراجعه کردید و آیا بیماری زمینه ای دارید یا نه را قید کنید.

موفق باشید.

بنده 29 سالمه ، در ناحیه مفصل اینتر فالانژیال پرگزیمال، در اثر برخورد شدید توپ به انگشت رخ داد، ضمن مراجعه به 3 پزشک ( یک عمومی و دو متخصص ارتوپدی ) زمان مراجعه به پزشک آخر و قرار دادن آتل فنری 4 هفته به طول انجامید و بیماری زمینه ای نداشته ام، خیلی ممنون بابت پاسخگویی.

با توجه به محل آسیب و گذشت زمان 4 هفته از زمان حادثه بهترین اقدام ممکن در حال حاضر استفاده از آتل برای از بین بردن حالت خمیدگی انگشت و اعاده حرکت مفصل است و هر زمان که انگشت شما صاف شد و حرکت پاسیو برقرار شد باید جراحی انجام شود در غیر اینصورت این پارگی در آن ناحیه با درمان غیر جراحی بهتر نخواهد شد البته با توجه به نتایج ام آر آی و گفته های شما ؛ چون من بطور کامل شما را معاینه نکردم تا بتونم نظر قطعی بدم.

موفق باشید.


سوال:

با سلام کودکی 1/5 ساله دارم که تاندون فلکسور سطحی و عمقی انگشت حلقه و انگشت کوچک در زون 2 کف دست دچار پارگی شده است باتوجه به اینکه حدود 4 ساعت بعد از تصادف جراحی انجام گرفته و اینکه اکنون با گذشت 5 هفته از جراحی خم کردن انگشتان بسیار ضعیف هست چه علتی داره ؟آیا راه حلی هست؟آیا این مشکل با افزایش سن کودک تغییری میکنه؟ یک دنیا ممنون از پاسخگویی.

جواب:

سلام با توجه به اینکه zone ll حساسترین و سخت ترین قسمت ترمیم تاندون است باید به چند نکته توجه داشت.

اول اینکه حتما جراحی توسط کسی انجام شود که آشنایی کامل با آناتومی ناحیه را داشته باشد و مهارت کافی در ترمیم را کسب کرده باشد چون واقعا ظرافت و حوصله خاصی را می طلبد و ترجیحا حین جراحی از لوپ استفاده کند.

دوم اینکه بعد ترمیم zone ll همکاری بیمار با پزشک جراح خیلی مهم است تا حرکت کامل برقرار شود و این مدت زمان تقریبا سه ماه است.

سوم اینکه سن بیمار در ترمیم بسیار مهم است چون در بچه های با سن کمتر تاندون بسیار ظریف است و افتراق آن از غلاف یا پولی سخت است و در صورتی که بخوبی ترمیم نشود باعث چسبندگی می شود و این شایع ترین عارضه در ترمیم تاندون در این ناحیه است.

ترمیم اولیه بر اساس رشد و قطر تاندون و همکاری بیمار در حرکت انگشت با توجه به توصیه های جراح، در کودکان بالای 10 سال خوب است و بین 4 تا 10 سال هم قابل قبول است ولی در بچه های زیر 4 سال بسیار ضعیف است و احتمال چسبندگی در این سن بسیار بالاست. بنده شخصا ترجیح میدهم در سن خیلی پایین مثل کودک شما فقط زخم اولیه را ترمیم کنم و اگر آسیب عصبی هم اتفاق افتاده با میکروسکوپ ترمیم کنم و وقتی کودک به سن بالای 4 سال با همکاری مناسب رسید تاندون را بازسازی کنم چون بازسازی بصورت اولیه خیلی راحت تر و بهتره تا اینکه داخل بافت اسکاری که قبلا بدلیل ترمیم اولیه تاندون برش خورده انجام بشه. در هر صورت در این مرحله توصیه میکنم خود شما با انگشتان کودک بازی کنید و از اسباب بازی جهت تشویق کودک برای حرکت دست و انگشتان استفاده کنید و اگر حرکت انگشتان کامل نشد بعد از گذشت 3 ماه از زمان جراحی باید ریلیز چسبندگی ها انجام شود.

در آخر به این نکته هم اشاره کنم که اگر آسیب در کف دست بوده و بعد از جراحی هیچ برشی روی انگشت وجود نداره آسیب در zone lll بوده نه zone ll چون شما در سوال خود کف دست را مطرح کردید و نتایج در این ناحیه بهتر از zone ll است.

موفق باشید.

با سلام مجدد ضمن تشکر فراوان از پاسخگویی شما دکتر محترم و سپاس از وقت و حوصله که گذاشتین و جواب کاملی دادین. در مورد کودک 1/5 ساله .خدمتتون عرض کنم باتوجه به اینکه ترمیم اولیه انجام شده و اینکه انگشتان هم دارای بخیه هستند پس باتوجه به گفته جنابعالی در زون 2 هست ما واقعا نگرانیم چون به دکتر مراجعه کردیم جواب درستی نگرفتیم الان با گذشته 7 هفته و فیزیوتراپی هنوز انگشت کامل صاف نشده و ورم داره حرکات هم همچنان ناقص هست به نظر شما آیا انگشتان صاف میشه اینکه این ورم تا کی ادامه داره؟ و در این مرحله ما چیکار باید برای کودکمان انجام دهیم؟ ممنون میشم بازهم لطفتون شامل ما بشه و راهنمایی بفرمایید.

سلام در مورد کودک شما آنچه که لازم بود به طور کلی خدمتتون عرض کردم برای بررسی بیشتر و جواب قطعی تر بدون معاینه نمی شود چیزی گفت و بهتره کودک شما رو از نزدیک ببینم و معاینه کنم.

موفق باشید.


سوال:

با عرض سلام و خسته نباشید من آقای 35 ساله هستم که از 6 ماه پیش دچار گزگز در انگشت کوچک دست راست شده ام بطوری که شبها از درد و ناراحتی آن بیدار میشم و اصلا خواب راحتی ندارم و حسابی منو کلافه کرده من تایپیست هستم لطفا بفرمایید چیکار کنم ؟

جواب:

سلام محتمل ترین تشخیص برای شما گیر افتادن عصب اولنار در ناحیه آرنج است که با خم شدن آرنج این فشار بیشتر خواهد شد بهتره که یه مدت موقع خوابیدن از آتل های مخصوص برای Tardy ulnar nerve palsy استفاده کنید تا آرنج شما را در وضعیت صاف نگه دارد و در ضمن از فعالیت های طولانی مثل کار کردن زیاد با گوشی همراه خودداری کنید چون ناخودآگاه آرنج در وضعیت خمیده قرار خواهد گرفت و مشکل را بدتر خواهد کرد.

بهتره برای تشخیص قطعی نوار عصب و عضله انجام شود تا محل دقیق آسیب عصبی و نوع درمان مورد نیاز را مشخص کرد.

موفق باشید.

Back to top
لگن و هیپ

سوال:

سلام. خسته نباشید من یک زن ۳۰ ساله هستم. دچار تخریب مفصل در سر فمور هستم. میخوام بدونم روزه برام ضرر داره؟

جواب:

سلام نخیر.

موفق باشید.


سوال:

با سپاس فراوان از راهنمایی های شما من خانم 30 ساله ای هستم که از حدود 1 سال پیش دچار درد و لنگش در لگن سمت چپم شدم و دکترا بعد از انجام عکس و ام آر آی بهم گفتن که سر استخوان لگن سیاه شده است و باید جراحی شوم ولی واقعیتش میترسم جراحی کنم چون بهم گفتن حتی ممکنه نیاز به تعویض مفصل باشه لطفا راهنمایی کنید.

جواب:

سلام سیاه شدگی یا نکروز سر استخوان فمور در مراحل اولیه نیاز به درمان جراحی دارد و هیچ گونه درمان دارویی در این سن پیشنهاد نمیشود ولی در صورتی که بدلیل تاخیر در جراحی دچار از بین رفتن حالت کروی سر استخوان شوید و عملا دچار آرتروز شوید حتما نیاز به تعویض مفصل خواهد داشت پس بهتره هیچگونه تاخیری در جراحی نداشته باشید و دنبال درمان دارویی هم نباشید و تا زمان جراحی برای راه رفتن حتما از عصا استفاده کنید.

موفق باشید.


سوال:

با سلام من یه مدتی هست که از ناحیه کشاله ران پا و کمر درد دارم. بخاطر همین رفتم فیزیوتراپی که اونجا گفتن التهاب در تاندوم داری ولی بعد از ده جلسه فیزیوتراپی درمان نشدم. درد در شب ها و روزها همیشه هست.ممنون میشم راهنمایی کنید؟

جواب:

سلام لطفا موقع مطرح کردن مشکل و بیماری سن و جنس و شغل خود را مطرح کنید چون بعضی بیماری ها در سنین خاص و در خانم ها یا آقایان و مشاغل خاص متفاوت است.

ممنون.

Back to top
ران و زانو

سوال:

سلام ،مادرم حدود ٨۰سال سن داره واز درد شدید زانو بخاطر آرتروز رنج می برند می خواستم ببینم آیا در این سن امکان تعویض مفصل برایشان وجود داره ضمنا فشار خون دارند اگر وجود داره هزینه اش چقدره و اگر نیست با چه داروهای می توان از درد ایشان کاست با تشکر اگر تشیخص بفرماید می تونم حضوری هم خدمت برسم اهل بوکان هستم.

جواب:

سلام بله اگر آرتروز شدید باشه با تعویض مفصل قابل حله فقط باید بیمار معاینه بشه و عکس ها بررسی بشه تا ببینیم نیاز به جراحی است یا درمان دیگری نیاز است در مورد هزینه جراحی هم نوع بیمه و اینکه آیا دارای بیمه تکمیلی هستند یا نه متفاوت است من در خدمتتون هستم.

موفق باشید.


 

سوال:

سلام. خانم چهل ساله درد  زانوها و مفاصل دست. پس از چهار ماه مصرف قرص و 20 جلسه فیزیوتراپی و دو مورد تزریق دپو...در یک زانو گفتن نرمی کشکک دارم. الان تشخیص فیبرومیالژیا دادن احساس کشیدگی در لگن و صدای مفاصل هم هست. من ورم کوچکی در دو زانو دارم و با وجود اینکه قبلا دو سال ورزشهای ایروفیت و تی ار ایکس رو انجام میدادم الان با دو ساعت پیاده روی دچار درد زانو میشم و بسیاری فعالیتهای ورزشی را نمی تونم انجام بدم و فقط دارم پیلاتس کار می کنم. باید چه کار کنم که بتونم به وضعیت بی درد سابق و فعالیتهای ورزشیم برگردم. اصلا شدنیه؟

جواب:

سلام با توجه به توضیحاتی که شما دادید بیشتر مسائل روماتولوژیک مطرح است و بهتره یک سری آزمایشات کامل انجام بشه تا این مساله که محتمل تره برسی بشه بعد اقدامات لازم انجام بشه شما اگر نرمی غضروف کشکک داشته باشید دلیلی برای درگیری انگشتان دست وجود نداره.

موفق باشید.


سوال:

سلام من دختر ۱۷ساله هستم انحراف زانو دارم با عمل حل میشه ؟؟ایاراهی به جز عمل وجود دارد؟؟

جواب:

سلام با توجه به اتمام سن رشد شما و بسته شدن صفحات رشد استخوانی، بسته به میزان انحراف در صورتی که بیشتر از 10 درجه باشد فقط با جراحی قابل اصلاح است در صورتی که میزان انحراف 5 تا 10 درجه باشد و زانوی شما علامت دار باشد باز بهتره جراحی بشه در غیر اینصورت جراحی فعلا نیاز نیست.

موفق باشید.


سوال:

با سلام وعرض خسته نباشید.اینجانب جوان 31 ساله هستم مدتی است احساس سستی جزئی زانو هنگام را رفتن و بعضاوجود آب وسردی زیر کاسه زانو و متحرک بودن کاسه زانو میکنم.علت این عارضه چیست؟آیا صدا دادن مفاصل موقع باز وبسته شدن علت این مشکل است راه کار درمانی شما (اعم از دارو ویا ورزش)چیست؟ آیا نیاز حضوری به پزشک وجوددارد؟

جواب:

سلام هر گونه تورم یا آب آوردگی زانو نیاز به معاینه  بررسی دارد.

موفق باشید.


سوال:

باسلام من مرد 30 ساله دارای شغل دفتری پشت میز مدتی است زانوهایم بخصوص زانوی پای راست موقع باز و بسته شدن و بعضا راه رفن صدا میدهد مثل خرد شدن خفیف البته بدون درد و کاسه زانو متحرک شده (آیا این طبیعی است ؟) علت و راه کار برای این مشکل چیست قرص و دارو وجود دارد کمبود ویتامین D تاثیر دارد چه ورزش هایی توصیه میشود دوچرخه سواری این مشکل را تشدید میکند با تشکر ازجناب آقای دکتر صفرپور.

جواب:

سلام مشکل شما با توجه به شرح حال مختصر مربوط به تخلیه گاز دی اکسید کربن داخل مفصل است و عملا مشکل خاصی ایجاد نمیکند در ضمن دوچرخه سواری مشکلی برای شما ایجاد نخواهد کرد بهترین نوع ورزش برای زانو آندسته از ورزشها هستند که عضلات چهار سر زانوی شما را تقویت کنند نمونه هایی از این ورزشها در قسمت دانستنی ها خدمتتون ارایه شده است.

موفق باشید.


سوال:

سلام من ۲۶سال سن دارم رباط صلیبی زانوی چپم پاره شده بنظر شما با فیزیوتراپی امکان بهبود هست یا باید جراحی بشه؟

جواب:

سلام با توجه به شرایط سنی شما اگر پارگی کامل است و احساس خالی کردن زانو را دارید حتما باید جراحی انجام بشه در غیر اینصورت دچار آرتروز زودرس خواهید شد در شرایط خاصی بازسازی رباط صلیبی ممنوع است که شامل حال شما نمی شود و برای آگاهی بیشتر میتوانید در قسمت گالری جراحی نمونه جراحی آرتروسکوپیک زانو را ملاحظه کنید.

موفق باشید.


سوال:

سلام خسته نباشید اقای دکتر به نظرتون بعد از عمل مینیسک به راحتی میشه راه رفت چون بعضی از دکترا میگن بعد از اینکه عمل کردی دو سه سال بعدش از اینکه هست بدتر میشه؟شما عمل مینیسک زانو رو چقدر تضمین میکنید؟

جواب:

سلام منیسک در داخل زانو نقش های مختلفی داره که از جمله مهمترین آنها اینه که بصورت یک بالشتک بعنوان ضربه گیر عمل میکنه تا فشار زیادی به غضروف سطح مفصلی وارد نشه در شرایط خاصی از پارگی منیسک، قابلیت ترمیم به روش جراحی وجود داره که نتایج بسیار خوبه ولی آنچه که معمولا انجام میشه جراحی منیسککتومی است که قسمت پاره شده منیسک برداشته میشه و در نهایت فشار وارده به مفصل افزایش پیدا میکنه. درسته که این عمل در مقایسه با زانوی نرمال شرایط رو برای زانو بدتر میکنه ولی این امر دلیل بر بی ثمر بودن جراحی نیست چون باید این عمل رو با زانویی که دچار پارگی منیسک است مقایسه کرد که در این صورت زانویی که عمل نشه بسیار شرایط بدتری خواهد داشت و خیلی زودتر از جراحی منیسککتومی دچار آرتروز خواهد شد چون قطعه پاره شده مرتب داخل مفصل گیر میکنه و باعث آسیب غضروف مفصلی میشه. در بعضی شرایط خاص تکنیک PRP هم کمک کننده است که نیاز به جراحی را ممکنه از بین ببره.

موفق باشید.


سوال:

با عرض سلام و خسته نباشید. روز جمعه دوم تیرماه به دلیل پرتاب یک لگد محکم، عضله ی همسترینگ پای راست بنده به شدت کشیده شد که حتی فکر کردم پاره شد. اما بعد از حدود نیم ساعت درد بسیار کم شد. علایم کبودی از روز یکشنبه شروع شد که همان روزبه یک پزشک عمومی مراجعه نمودم. ایشان فرمودند مشکلی نیست و با مروز زمان خوب می شود و قرص فارژزیک تجویز نمودند. تقریبا راحت راه می روم و درد بسیار کمی دارم. اما کبودی رو به گسترش پشت ران مرا نگران کرده است. سایز کنونی ناحیه ی کبودی تقریبا مستطیلی به ابعاد 20*5 سانت شده است. آیا مراجه به پزشک متخصص و احیاناً جراحی الزامی است؟ با تشکر

جواب:

سلام این خونریزی و کبودی بدلیل پارگی در عضلات پشت ران است و حتی تا زیر زانو هم میتواند گسترش پیدا کند بهتر است جهت بررسی بیشتر بصورت معاینه بالینی و در صورت نیاز اقدامات پاراکلینیکی پیش جراح ارتوپد مراجعه کنید تا این مساله در آینده برای شما مشکل ساز نباشد.

موفق باشید.


سوال:

سلام من دوشیزه ای سی و چند ساله هستم من وقتی پاهایم را جفت میکنم زانوهایم به هم نمی چسبند از طرفی هم مدت طولانی است که درد در زانوی پای چپ دارم لطفا بگوئید چه کنم؟

جواب:

سلام انحراف زانوها یکی از مشکلات شایع و قابل درمان است و این مشکل شما تحت عنوان ژنو واروس یا پای پارانتزی نامیده می شود و با توجه به فشار بیش از حد به قسمت داخلی زانو در این بیماری آسیب غضروف مفصلی و درد در این قسمت شروع می شود ولی از طرف دیگر بدلیل اختلال در حرکت کشکک بخاطر انحراف مسیر آن ممکن است همزمان درد جلوی زانو هم وجود داشته باشد در هر صورت بهتر است میزان دقیق انحراف با رادیوگرافی ایستاده اندازه گیری شود و در صورت ناچیز بودن انحراف با اصلاح کفش و قرار دادن وج کوچک در پاشنه در قسمت بیرونی درمان را شروع کنین و از ورزش های خاصی برای کمک به اصلاح حرکت کشکک استفاده کنین ولی در صورتی که میزان انحراف زیاد باشد جهت جلوگیری از پیشرفت انحراف و آرتروز زودرس در کمپارتمان داخلی زانو ، با جراحی آن را اصلاح کنیم که با توجه به اصلاح ظاهر اندام و از بین بردن درد ، این نوع عمل جراحی بسیار راضی کننده است.

جهت مشاهده نمونه جراحی اصلاح انحراف اندام به قسمت گالری جراحی - ( جراحی های ارتوپدی ) در همین سایت مراجعه فرمایید.

موفق باشید.


سوال:

سلام من خانمی 43 ساله هستم که چندین ساله از درد شدید زانوها رنج می برم. هر دو زانوی من درد خیلی شدیدی دارند. هم آرتروز دارم و هم واریس. البته به نظر خودم واریس خیلی اذیت نمی کنه . زانوهایم باد کرده است و صبح که از خواب بیدار می شوم ورم پاها کمتر است، ولی تا عصر که از سر کار برمی گردم ورم پا نیز خیلی زیاد شده. بعضی وقتها ورم پاها به حدی هست که نمی تونم در حالت عادی خم شده و نماز بخوانم. 40 جلسه برای فیزیوتراپی رفتم ولی هیچ نتیجه ای نگرفتم. لطفا راهنمایی کنید که چه اقداماتی را باید برای درمان انجام دهم. با تشکر

جواب:

سلام با توجه به شرایط سنی شما من فکر نمی کنم آرتروز خیلی شدید داشته باشید مگر اینکه شرایط خاصی برای شما پیش آمده باشد و شما را مستعد آرتروز کرده باشد.

باید به این نکته توجه داشته باشید که بیماری های زیادی هستند که می توانند باعث درد زانو بشوند که از درد آرتروز هم بدتر باشد به عنوان مثال درد ناشی از آسیب منیسک بسیار شدید است و باعث آب آوردن زانو و کاهش محدوده حرکتی و قفل شدن زانو می شود به نحوی که فرد را مستعد آرتروز زودرس می کند بنابرین اگر تا حالا اقدام تشخیصی خاصی برای شما انجام نشده است بهتره بعد از معاینه کامل ، ام آر آی زانو و رادیوگرافی از شما به عمل بیاد تا بر اساس آن تصمیم گیری اساسی برای درمان صورت بگیرد.

در صورتی که بعد از 40 جلسه فیزیوتراپی هنوز نتیجه مطلوب حاصل نشده نیاز به بررسی تشخیصی کامل است.

موفق باشید.

 با سلام و تشکر از پاسخی که دادید. من ام آر ای هم رفتم و نتایج را هم دارم. ولی پاسخی که دادند پزشکان نظرات مختلفی داشتند. یکی معتقد بود که باید عمل شود و تشخیص دیگری این بود که خیلی زود است و باید با ورزش شنا بتونی تحت کنترل داشته باشی. متشکرم

سلام برای تعیین تکلیف نهایی نیاز به معاینه کامل و رویت رادیوگرافی ساده و ام آر آی است.

 


سوال:

با سلام و خسته نباشیداقای دکتر من پسر 25 ساله هستم که 2 ماه عمل رباط صلیبی انجام دادم دکترم بعد از عمل به من گفت که هیچ وقت فوتبال بازی نکنم میخواستم که منو راهنمایی کنیدپیشاپیش از راهنمایی شما ممنونم.

جواب:

سلام البته من فکر می کنم منظور شما رباط صلیبی جلویی است.

بسته به تکنیک و نوع عمل جراحی 9 تا 12 ماه بعد از بازسازی رباط صلیبی شما قادر خواهی بود به فعالیت های سنگین قبلی خود از جمله فوتبال برگردید و من فکر می کنم جراح ارتوپد محترم شما جانب احتیاط را رعایت کرده تا برای شما این حادثه دوباره تکرار نشه چون بازسازی مجدد کار بسیار دشواری است و کارآیی عمل جراحی اول را نخواهد داشت.

موفق باشید.

Back to top
ساق و مچ پا و پا

سوال:

سلام متولد 1349 هستم حدودا سی سال پیش تو تصادف از ناحیه زانو باعث شد که عصب مچ پام قطع بشه  البته مطمن هم نیستم که قطع شده باشه ولی مچ پام افتاده مچ پام رو نمیتونم بیارم بالا انگشتانم بسمت پایین حرکت میکنن ولی به بالا نه ایا درحال حاضر امکان عمل جراحی و خوب شدن هست با این مدت که ازش گذشته. اگر مزاحمت نیست راهنمایی میخواستم.

جواب:

سلام با توجه به شرح حال شما، عصب پرونال آسیب دیده و شما قادر به بالا آوردن مچ پا و انگشتان نیستید و از طرف دیگر با توجه به مدت زمان طولانی حادثه امکان پیوند عصب وجود ندارد ولی با پیوند تاندون میتوان به شما کمک کرد تا از این شرایط رهایی یابید و نمونه جراحی که عکس های حین جراحی را نشان میدهد در قسمت گالری جراحی میتوانید مشاهده بفرمایید.

موفق باشید.


سوال:

سلام.میخواستم بدونم وقتی عصب پا که از ساق پاره شده تا چند روز اون عصب زنده هستش؟

جواب:

سلام بهترین زمان برای پیوند عصب سه ماه بعد از آسیب است ولی تا دو سال بعد هم امکانش وجود داره ولی کارایی پیوند پایین می آید و بعد از این مدت برای اعاده حرکت میتوان از پیوند تاندون استفاده کرد.

موفق باشید.


سوال:

سلام اقای بیست وهشت ساله هستم افتادگی مچ پا داشتم والان بعد از شش هفته گچم رو باز کردم پام الان خشکه این عادیه؟می تونم برم حموم؟با فیزیوتراپی چند درصد احتمال خوب شدن دارم؟

جواب:

سلام علت افتادگی مچ پای شما چی بود؟ آیا جراحی انجام شده و در صورت انجام در خلاصه پرونده چه نوع جراحی قید شده است؟ متاسفانه با اطلاعات ناقص شما قادر به پاسخ گویی نیستیم.

موفق باشید.


سوال:

سلام دکتر جان من سی سالمه عمل انتقال تاندون مچ پا انجام دادم به نظر شما من بعد از باز کردن گچ باید چکار کنم و بعداز چند ماه می توانم عصا رو کنار بذارم و به راه رفتن عادی ادامه بدم و بعد از چند ماه می تونم فوتبالم رو ادامه بدم؟با تشکر

جواب:

سلام نوع عمل جراحی و پیوند تاندون متفاوت است و هر کدام شرایط خودشان را دارند ولی به طور کلی بعد از 6 هفته که از گچ خارج شد باید فیزیوتراپی را شروع کنید و بعد از 3 ماه میتونید راحت راه بروید و برای ورزش های سنگین مثل فوتبال بهتره 6 تا 9 ماه صبر کنید.

موفق باشید.


سوال:

من عمل انتقال تاندون مچ پا کردم به نظرتون بعد از مراحل درمان دیگه نمی لنگم؟ 29 سالمه مرد...

جواب:

سلام من نمیدونم چه نوع عمل جراحی تاندونی روی مچ پای شما انجام شده است بهتره موقع مطرح کردن سوال از روی خلاصه پرونده به طور کامل به عمل جراحی قبلی اشاره کنید. در هر صورت هدف از جراحی تاندون نزدیک کردن بیمار به حالت نرمال است ولی هیچ وقت به صورت صد در صد اصلاح نخواهد شد ولی اگر عمل جراحی تاندون بخوبی انجام شود خیلی از مشکلات بیمار حل خواهد شد.

موفق باشید.


سوال:

سلام اقای دکتر من پسری ۱۵ ساله ام گرفتگی عضله شدید زیر زانو دارم حتی در راه رفتن و فوتبال بازی کردن نشستن هرجا میگیره هم درد داره شدید راهکارش چیه ممنون میشم جواب بدین.

جواب:

سلام در این سن معمولا این مساله چند تا علت داره یکی بدلیل فعالیت بیش از حد و التهاب عضلات ساق که با استراحت بهتر خواهد شد دلیل بعدی بعلت سندرم کمپارتمان مزمن که در ورزشکاران دیده میشود و این مورد هم موقع فعالیت است و با استراحت بهتر خواهد شد البته این بیماری ممکن است با ضعف و دیفکت فاشیای اطراف عضلات همراه باشد که با برجستگی های نرم و دردناک ناشی از فتق عضلات خودش را نشان خواهد داد دلیل سوم بعلت انحراف زانوها و فشار بیش از حد به عضلات ساق است که نیاز به اصلاح انحراف دارد و در موارد نادر چسبندگی استخوان های مچ پا باعث اسپاسم عضلات پرونال ساق خواهد شد و با فعالیت بدتر خواهد شد در هر صورت این مساله نیاز به معاینه کامل دارد تا جواب صحیح رو خدمتتان ارایه بدیم.

موفق باشد.


سوال:

سلام خسته نباشید تاندون انگشت پام بریده خواستم عمل کنم باید چند روز روی پام را نروم و استراحت کنم؟

جواب:

سلام بی حرکتی به مدت 3 تا 4 هفته در آتل کفایت می کند و اگر آتل محکم باشد ممانعتی با راه رفتن شما ندارد.

موفق باشید.


سوال:

سلام اقای دکتر من مبتلا به کلاب فوت بودم که بچگی عمل کردم الان مدتی میشه که درد گرفته که پیاده روی و ایستادن برام سخت شده اذیتم میکنه چکار کنم؟ ممنونم.

جواب:

سلام با توجه به اینکه هدف از جراحی کلاب فوت در دوران بچگی اصلاح دفورمیتی تا حد امکان است و هیچ وقت مثل یک پای نرمال و کاملا طبیعی نخواهد شد به مرور با گذشت زمان بیمار دچار آرتروز در مفاصل مچ پا خواهد شد و این دلیل اصلی دردناک شدن آن در دوران بزرگسالی است بنابرین باید معاینه کامل و بررسی رادیوگرافیکی انجام شود تا درمان لازم انجام شود.

موفق باشید.


سوال:

سلام اقای دکتر خسته نباشید من اقای 27 ساله هستم همونی که عمل پیوند تاندون آشیل داشتم سه ماه پیش قرار بود بیام ولی فعلا امکانش نیست یه سوال داشتم وضعه پام درکل خوبه ولی تو قسمتی که پیوند زده شده از بالا یه قسمت ورم کرده خواستم بدونم ایا جای نگرانی هست یا نه مرسی م-نقده.

جواب:

سلام اگر ورم ناچیز باشه مربوط به چرخش پیوند تاندون شما است که در بالا و کناره خارجی قرار گرفته و طبیعی است و جای نگرانی نیست ولی اگر ورم زیاد باشه باید مراجعه کنید تا بررسی کنیم البته اینکه وضعیت پاتون خوبه نشانه خوبی است.

موفق باشید.


سوال:

با عرض سلام اینجانب سن 38 شغل ازاد در تاریخ خرداد 1395 به علت فرورفتن وشکسته شدن سوزن خیاطی در زیر پنجه پا تحت عمل جراحی قرار گرفتم .پزشک جراح عمومی با 3 بار عمل جراحی سوزن راخارج کرد ولی متاسفانه بنده در حال حاضر دچار مشکلات زیادی از جمله چسبندگی فاسیا وتاندون شست پا شده ام .به نظر شما جراحی اصلاحی انجام بدهم یا خیر. با تشکر

جواب:

سلام در مورد بیماران کامپلیکه و مشکل که بخصوص چندین مرحله جراحی انجام شده است بدون معاینه بالینی و بررسی های تکمیلی نمیشه نظر داد.

موفق باشید.


سوال:

با سلام و خسته نباشید خانم 52 ساله هستم پشت ساق هردو پایم بشدت درد میکند طوری که مانع خواب در شب میشود وقتی میخواهم از حالته نشسته به سر پا تغییر حالت دهم درد بیشتر میشود و با فشاردادن عضله پشت ساق پا ارامش احساس میکنم فقط خواستم بدونم علت ارتوپدی دارد یا نه؟

جواب:

سلام مشکل و بیماری شما در واقع سندرم پای بیقرار است که تحت عنوان Restless leg syndrome نامیده می شود و قابل درمان است فقط برای پیدا کردن علت آن نیاز به چند تا آزمایش است و بعد از آن میتونیم درمان را شروع کنیم.

موفق باشید.


سوال:

با سلام لطفا در خصوص اصلاح پا چنبری در سن بالا توضیح دهید،که آیا قابل اصلاح در سنین بالا میسر هست یا خیر؟

جواب:

سلام اصلاح کلاب فوت یا پا چنبری در سن بزرگسالی با جراحی امکان پذیر است ولی بر اساس شدت آن ممکنه نیاز به آرترودز یا به اصطلاح خشک کردن بعضی مفاصل باشد.

موفق باشید.

با سلام و عرض خسته نباشید بنده مبتلا به بیماری کلاب فوت از ناحیه هر دو پا هستم که در کودکی با جراحی اصلاح شده است منتهی به عللی که در وب سایت مرقوم فرمودید شاید عدم مراقبت صحیح و غیر ،منجر به بازگشت نسبی در هر دو پا شده است،که در راه رفتن و انجام کارهای روزمره و ورزشی با مشکل دچار شده ام،سن من 44 هست آیا مجددا نیاز به جراحی خواهد بود؟وبا جراحی بهبودی کامل خواهد یافت ؟و طول مدت نقاهت بعد عمل معمولا چند روز خواهد بود.ممکن هست در خصوص آرترودز بیشتر توضیح بدهید. با سپاس فراوان.

سلام همانطور که خدمتتون عرض کردم این جراحی مخصوص کودکان است و در بزرگسالی با عمل جراحی بافت نرم امکان اصلاح دفورمیتی وجود ندارد و نیاز به استوتومی و اصلاح استخوانی و آرترودز دارد. مچ پا و پا از مفاصل متعددی تشکیل شده است که در آرترودز بعضی از این مفاصل خشک میشه و حرکتش را از دست میده ولی در عوض اصلاح دفورمیتی را بدست می آوریم کلاب فوت بیماری نیست که بشه با سوال و جواب به نتیجه رسید آنقدر این بیماری پیچیده است که نیاز به معاینه کامل و عکس برداری تکمیلی دارد و شما نیاز به یک معاینه کامل دارید تا بتونم در مورد مشکل شما نظر بدم.

موفق باشید.


سوال:

با عرض سلام و خسته نباشید من تقریبا ده روز قبل بدلیل پارگی قدیمی تاندون آشیل توسط شما جراحی پیوند تاندون شدم و الان در قسمت پایین پیوند احساس درد میکنم میشه راهنماییم کنید ممنون محمد 27ساله.

جواب:

با سلام با توجه به اینکه عمل شما یک ترمیم ساده و اولیه نبوده و بازسازی تاندون آشیل با استفاده از پیوند تاندون انجام دادیم این دردها تا یه مدت طبیعیه و به مرور زمان کاهش پیدا میکنه در هر صورت بهتره مدت زیادی سر پا نباشید و استراحت کنید و یه بالش زیر پا بذارید تا از ورم آن کم بشه بخصوص که داخل گچ است و ممکنه فشار بیاره بعد از برداشتن بخیه ها و باز کردن گچ سر 6 هفته و شروع فیزیوتراپی از شدت دردها کم میشود.

موفق باشید.


سوال:

سلام من افتادگی مچ پا دارم هر دو پا ایا با عمل جراحی انتقال تاندون خوب میشه ؟؟

جواب:

سلام لطفا در مورد بیماری خود بیشتر توضیح دهید در غیر این صورت قادر به پاسخ نخواهیم بود.

موفق باشید.


سوال:

سلام اقای دکتر ضمن عرض خسته نباشید من ۵ماهه که پامو عمل کردین صافی کف پا داشتم و یه استخوان اضافه الان یکم بالاتر اون استخوان بازم دراومده درد میکنه ورم میکنه نمیتونم زیاد سرپا بمونم خانم 16 ساله.

جواب:

سلام با توجه به اینکه تمام استخوان اضافه شما را حین جراحی برداشتیم و با مواد خاصی سطح مقطع استخوان را پوشش دادیم خیلی بعیده که که دوباره تشکیل بشه چون bone wax مانع خونریزی و به دنبال آن مانع تشکیل استخوان اضافه می شود و از طرفی چون پیوند تاندون برای صافی کف پا انجام دادیم بعیده که مجددا دچار عود بیماری شوید در هر صورت برای حل مشکل بهتره مجددا شما را ویزیت کنم و راه حل مشکل را خدمتتون ارایه بدیم.

موفق باشید.

 


سوال:

با سلام و خسته نباشید من 34 سالمه و در حدود 2 سال پیش در فوتبال از ناحیه مچ پای چپم اسیب دیدم و سه ماه در گچ ماند ولی در موقع پیاده روی و کار سنکنین احساس درد دارم و در mri که گرفتم گفتن تکه ای از استخوان مچ پایم خردشده و از بین رفته و باید از زانو یا لگنم برداشته و جراحی شود و تنها راهش اینه ،لطفا راهنمایی کنید . متشکر

جواب:

سلام تصمیم گیری نهایی و نوع درمان را بعد از رویت رادیوگرافی می توان پیشنهاد کرد لطفا از رادیوگرافی و ام آر آی خود عکس بگیرید و به آدرس سایت ایمیل بزنید.

موفق باشید.

ام آر آی ارسالی شما مطرح کننده اسیب شدید در غضروف مفصلی مچ پا بخصوص در دام استخوان تالوس در مدیال است که نیاز به پیوند استخوان از زانو (ترجیحا) یا لگن دارد هر چند در موارد اسیب با شدت کمتر بدون پیوند استخوان هم قابل جراحی است و از تکنیک دریلینگ میتوان استفاده کرد و در صورت عدم جراحی دچار آرتروز زودرس در مچ پا خواهید شد که درمان مشکل تری خواهد داشت.

موفق باشید.

Back to top
ستون فقرات

سوال:

سلام من یک ماهه از درد دنبالچه رنج میبرم خیلی دکتر رفتم خوب نشده نمیدونم چکار کنم میگن دنبالچت خم شده موقع تکیه دادن درد میکند میخواستم بپرسم چجوری خوب میشه و نمیخوام آمپول مسکن تزریق بشه چون باز بعد چند روز درد میکنه.

جواب:

سلام درد دنبالچه ناشی از التهاب رباط آن است نه استخوان بنابرین بهترین راه تسکین آن استفاده از تشک رینگ و اجتناب از نشستن در جاهای سفت و دوره کوتاه مسکن خوراکی است اگر بهتر نشد و از درد مزمن رنج میبرید قدم بعدی تزریق ضد التهاب در رباط مربوطه و استخوان دنبالچه و استفاده از فیزیوتراپی شاک ویو است و در بیشتر از 90 درصد موارد به این درمانها جواب خواهد داد و در نهایت عمل جراحی و خارج کردن استخوان دنبالچه است.

موفق باشید.


سوال:سلام اقای دکتر خسته نباشید من حدود ۹ ماه پیش تاندون اشیل پای چپم رو عمل کردم الان حدود ۲ هفته است یه درد عجیبی تو کمر دارم در حالت عادی مشکلی ندارم ولی همین که ۵ دقیقه بشینم موقع  بلند شدن کمرم میگیره و نمیتونم کمرم رو صاف کنم خواستم بدونم مشکل از چیه و اینکه احتمال داره بخاطر عمله تاندون پام باشه؟ با تشکر.

جواب:

سلام این کمر درد ها مربوط به پوزیشن و قرارگیری نادرست ستون فقرات است که هر کسی میتونه تجربه کنه و ارتباطی به تاندون آشیل نداره و بهتره یک دوره حرکات ورزشی ویلیامز را که در قسمت ستون فقرات آوردیم انجام بدین و از حرکاتی که باعث بدتر شدن درد شما میشن خودداری کنین.

موفق باشید.


سوال:

سلام وقت بخیر مرد هستم. 30 سالمه.دیسک کمر خفیف دارم و ساییدگی زانو که کم است.دوچرخه سواری در این شرایط اسیب رسان است یا خیر؟

جواب:

سلام دوچرخه سواری ورزش مناسبی برای درد کمر و زانو است در دوچرخه سواری از یک طرف با توجه به خم شدن ستون فقرات کمری کانال نخاعی بازتر شده و اگر فرد تنگی کانال نخاعی داشته باشد احساس راحتی خواهد داشت و از طرف دیگر با توجه به تقویت عضلات چهارسر، درد زانو کم خواهد شد.

برای مشاهده ورزش های مفید و مضر برای ستون فقرات کمری به قسمت (دانستنی ها - ستون فقرات کمری) مراجعه کنید.

موفق باشید.


سوال:

سلام خسته نباشید...ببخشید آقای دکتر من وقتی سرم و پایین میندازم مثلا وقتی می خوام سیب زمینی رو پوست بکنم احساس درد شدیدی رو در ناحیه ی ستون فقرات گردن حس میکنم،میترسم دیسک گردن باشه چطور میتونم مطمئن بشم... با تشکر مریم 14 ساله.

جواب:

سلام در این سن دیسک گردن شایع نیست و بیشتر علت درد شما بخاطر استفاده نادرست از ستون فقرات گردنی است. با خم کردن طولانی مدت گردن فشار وارده به مهره ها چندین برابر افزایش پیدا میکند بنابرین از خم کردن طولانی گردن پرهیز کنید و در صورت نیاز اگر مجبور به این حرکت شدید ورزش های ستون فقرات گردنی را که در سایت قسمت دانستنی ها قید شده است انجام بدید و هر نیم ساعت به گردن خود استراحت بدید.

موفق باشید.


سوال:

سلام خسته نباشین من خانم 32 ساله و خانه دار هستم . میخواستم بپرسم برای دیسک بین مهره چهارم و پنجم که عصب پای راست هم درگیر کرده . آیا کرایف اپیدورال بهتر جواب میده یا اوزون نکلئوپلاستی ؟

جواب:

سلام تزریق کورتون اپیدورال و تزریق ازون به روش های مختلف در ستون فقرات روش های نوین برای درمان دیسک و سایر بیماری های ستون فقرات هستند و بسته به نوع بیمار نتایج متفاوت است در مرحله حاد دیسک هیچ کدام از این روشها توصیه نمی شود ولی در موارد مزمن و هرنی دیسک بیشتر از 6 هفته از این روشها به عنوان جایگزینی برای جراحی استفاده می شود باید به این نکته توجه داشته باشید که ازون تراپی روش بسیار نوپایی است و نتایج خیلی قابل پیش بینی نیست و خطرات خاص خودش را دارد ولی استفاده از کورتون اپیدورال قدمت بیشتری دارد و در شرایط خوب نتایج 70 درصدی دارد هر چند ممکن است نیاز به چندین نوبت تزریق باشد مزیت روش های نوین کمتر تهاجمی بودن آنها نسبت به روش جراحی است و بخصوص در افرادی که ترس از جراحی دارند قابل انجام است و من خودم فعلا تزریق اپیدورال کورتون را نسبت به ازون ترجیح میدهم.

در ضمن به این نکته توجه داشته باشید که در مرحله 4 هرنی دیسک نتایج تزریق چندان قابل قبول نیست و روش جراحی بهتر است بنابرین رویت ام آر آی قبل از هر اقدامی نیاز است.

موفق باشد.


سوال:

سلام خسته نباشین جناب دکتر  من 27 سالمه و مکانیکم  حدود یک هفته میشه که از کمرم درد میاد به پاهام هم کمی زده ولی رفته رفته دردش کم شده عکس ام ار ای هم گرفتم که تو جوابش نوشته دیسگ در بعضی از  lumbar دیده میشه  ایا این دیسگها با رعایت و قرص خوردن ترمیم کامل میشه یا نه با تشکر از لطفتون.

جواب:

سلام دیسک ستون فقرات از نظر شدت چهار درجه دارد که دیسک شما با توجه به این گزارش درجه یک یا خفیف است و نمی توان بهش هرنی دیسک اطلاق کرد و در حد نرمال است در ضمن اینم باید در نظر داشته باشید که هر دردی که از کمر به پاها منتشر می شود همیشه مربوط به دیسک نیست در صورتی که درد شما تا ناحیه زانو منتشر می شود این ام آر آی می تواند مشکل شما را توجیه کند که البته جای نگرانی ندارد ولی اگر درد به ناحیه ساق ها و زیر زانو منتشر می شود این گزارش توجیه کننده نیست و باید دنبال علت بود.

با رعایت یکسری مسایل شما میتوانید از بیشتر شدن بیماری های دیسک پیشگیری کنید ولی هرگز به حالت اول برنمیگردد حتی با دارو...

بهتر است از کار سنگین بپرهیزید و در صورت نیاز از کمربند طبی استفاده کنید.

 موقع خوابیدن به پهلو بخوابید و پاهای خود را جمع کنید و یه بالش کوچک لای زانوها بذارید.

موقع بلند کردن اجسام سنگین مفاصل ران و زانوها را خم کنید و فشار را به ستون فقرات وارد نکنید.

از وزرش های تقویت عضلات اطراف ستون فقرات استفاده کنید.

اگر وزن شما زیاد است کم کردن وزن کمک خواهد کرد.

از نشستن و خم شدن طولانی پرهیز کنید.

موفق باشید.

Back to top
جراحی تعویض مفصل

سوال:

با سلام مادر بنده 72 سال سن دارد. ایشان آرتروز مفصل زانو داره و 31 تیر ماه 98 میخواهد تعویض مفصل انجام دهد. البته هنوز راه میره ولی به شدت درد داره و هنگام بلند شدن از خواب زانوهاش خشک میشه. میخواستم بدونم تعویض مفصل براش ضروریه. آخه خیلی نگرانم و مادرم تاحالا هیچ عملی نکرده خواهشن یه کمی راهنمایی کنید. ممنون میشم.

جواب:

سلام تعویض مفصل زانو یکی از موفق ترین عمل های جراحی است که اگر درست انجام بشه به بیمار کمک زیادی میکنه تا فعالیت های روزمره خودش را به راحتی انجام بده و جراحی معمولا بصورت بی حسی از کمر قابل انجام است و فرد بیهوش نمیشود بنابرین خیلی جای نگرانی نداره و نمونه جراحی های تعویض مفصل رو میتونید در قسمت گالری جراحی سایت مشاهده کنید.

موفق باشید.


سوال:

سلام آقای دکتر من خانم 59 ساله هستم .استاد دانشگاه بازنشسته. با 25 کیلو اضافه وزن زانوهام آرتروز خیلی خیلی شدید دارن.من از جراحی تعویض مفصل خیلی میترسم.به نظرم نمیتونم درد بعد از عمل رو تحمل کنم واسه همین ترجیح میدم درد الان رو تحمل کنم.ولی بچه هام خیلی ناراحت هستن و همش اصرار دارن که عمل شم.به نظرتون با وضعیت سنی و فیزیکی من ،و البته ترسی که دارم،قابل تحمل میشه این جراحی واسم؟و اینکه همزمان دو زانو عمل میشه یا نه؟

جواب:

سلام هدف از جراحی تعویض مفصل زانو اصلاح انحراف و بازسازی سطح مفصلی جهت کاهش درد و اعاده حرکت مفصلی است بنابرین شما با تعویض مفصل کاهش درد و بهتر شدن حرکت مفصلی را تجربه خواهید کرد نه افزایش درد و از طرف دیگر جراحی تعویض مفصل معمولا برای سنین بالای 60 سال است هر چند در موارد استثنایی برای سنین پایین تر هم انجام میدهیم شما اگر در قسمت گالری جراحی همین سایت عمل تعویض مفصل زانو را ملاحظه بفرمایید خواهید دید که هم انحراف زانو اصلاح شده و هم غضروف های از بین رفته با تعویض مفصل جایگزین شدند بنابرین اگر جراحی به درستی انجام شود نه تنها درد زانوی شما بیشتر نخواهد شد بلکه کاهش درد را خواهید داشت.

جراحی را میتوان برای هر دو زانو  در یک جلسه انجام داد ولی من خودم ترجیح میدهم با فاصله چند ماه انجام دهم تا عوارض بعد از عمل کاهش پیدا کند و راه اندازی بیمار راحت تر باشد.

شدت آرتروز زانو را بعد از رویت رادیوگرافی و معاینه بالینی میتوان تعیین کرد چون اگر در حد جراحی تعویض مفصل نباشد و شدید نباشد اقدامات دیگری ازجمله اصلاح انحراف و تزریق داخل مفصلی هیالورونیک اسید و فیزیوتراپی  میتوان انجام داد.

موفق باشید.

Back to top
بیماری های سیستمیک ، التهابی ، عفونی و تومور

سوال:

با سلام و خسته نباشید خدمت شما من خانم 27 ساله ای هستم از 10 سال پیش دچار بیماری لوپوس هستم و همیشه تحت درمان بودم و از بس کورتون خوردم دچار اضافه وزن هم شدم حدودا از یک ماه پیش دچار درد هر دو لگن شدم که با راه رفتن بیشتر میشود و احساس میکنم رفته رفته بدتر میشود یک بار به پزشک مراجعه کردم که از لگن من عکس گرفت گفت مشکل استخوانی ندارم و برای من مسکن نوشت ولی بعد از اتمام داروها دوباره دردم شروع شده لطفا راهنمایی بفرمایید چیکار کنم ؟

جواب:

سلام با توجه به مشکل زمینه ای یعنی بیماری لوپوس و سابقه طولانی مصرف کورتون شما کاملا مستعد سیاه شدگی سر استخوان ران یا همان نکروز آواسکولر هستید و با توجه به اینکه تا چند ماه بعد از شروع درد عکس ساده یا رادیوگرافی قادر به تشخیص بیماری نخواهد بود توصیه میکنم حتما MRI از مفصل لگن بصورت دوطرفه برای شما انجام شود تا در صورت مشکل درمان هر چه سریعتر شروع شود البته اینم اشاره کنم در صورت نکروز درمان دارویی جایگاهی ندارد و نیاز به جراحی خواهد بود و شدت درگیری نوع جراحی را مشخص خواهد کرد.

موفق باشید.

Back to top

ما کجا هستیم؟

آدرس: تبریز خیابان هفده شهریور جدید برج آذربایجان طبقه 7 واحد C

ویزیت : شنبه ، یکشنبه ، سه شنبه با تعیین وقت قبلی

 تلفن: 35572037-041

موبایل: 09906978550

 ایمیل: info@safarpour-md.ir